Hírek

2016.05.24. 18:00

A Klik tankerülete előtt tüntettek az iskolabezárást ellenzők

Székesfehérvár - Lényegében és tartalmában az élőláncos tüntetés ismétlése volt a tegnap délutáni belvárosi demonstráció, a Vízivárosi iskola bezárása ellen. A tömeg ezúttal viszont elmaradt.

Kocsis Noémi

A tiltakozók célja és a véleménye továbbra sem változott

Az egy héttel korábbi élőláncon látható molinót és sárga transzparenseket emelték a levegőbe a tiltakozók most is, de az élőláncos megmozduláshoz képest most ötöd-annyian. Márton Roland szocialista képviselő szerint ez már a kifárasztás jele is lehet, de az is igaz, hogy a tegnapi tüntetés még munkaidőben volt, ráadásul nekikezdő esőben. Az időpontot éppen azért határozták meg fél 4-ben, hogy a Klik tankerülete előtti megmozdulást - a döntést, miszerint a következő tanévtől összevonhatják a Németh László, valamint a Vízivárosi általános iskolákat, az előbbi épületébe - a tankerületi vezetők is láthassák, miután munkaidejük végeztével elhagyják az épületet. A tüntetőket az emeleti ablakból ugyan szemrevételezhették a tankerület munkatársai, de hivatalosan senki sem nyugtázta az akciót, a hivatali idő lejártával mindössze a hölgydolgozók jöttek ki az épületből. Ráczné Földi Judit önkormányzati képviselő (DK) szerint nem igazán történik érdemi egyeztetés, vagy tárgyalás a Klik részéről, egy múltkori polgármesteri egyeztetés pedig semmiképpen sem minősülhet megnyugtató lezárásnak, a szülőket állítólagosan a hivatalnál képviselő hölgyet ugyanis a tiltakozó szülők nem hatalmazták fel, ezenkívül az említett személy a szülői munkaközösségnek sem tagja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!