Hírek

2015.06.17. 14:15

Túlélték a villámcsapást, de a hatalmas tűzben odalett mindenük

Egy villám csapott az éjszakai viharban a Zsoldos család házába. Az otthonuk teljesen kiégett, mindenük odaveszett a tűzben. De legalább életben maradtak.

Házi Péter

– Hatalmas csattanásra ébredtem, a szekrényben a poharak majdnem összetörtek. Ez a villám közel csapott be, gondoltam, de aztán amikor égett szagot éreztem és a lámpát sem tudtam felkapcsolni, azonnal kirohantam a házból. Láttam, óriási a baj, de a szerencse is: villám csapott a házunk villanyórájába, ami ekkor már lángokban állt. A csoda pedig az, hogy mindannyian életben maradtunk – mondja Zsoldos Lóránt.

(Fotó: Házi Péter)

A június 15-ei éjszakán komoly vihar vonult át Középbogárdon, ennek az „eredménye” volt az az eltévedt villám, ami lakhatatlanná tette a Zsoldos család otthonát.

– A nagy dörrenésre a feleségem, a lányunk és a párja is felébredt, pizsamában futottak ki. Olyan hirtelen történt minden, a felmosóvödörben lévő vízzel kezdtem oltani a villanyórát, de akkor már a tető is égett. Gyorsan megérkeztek a lajoskomáromi, majd a sárbogárdi tűzoltók is és próbálták menteni, ami menthető – teszi hozzá a férfi, miközben szétdurrant palatetők, megolvadt szekrényfogantyúk és tévékészülékre emlékeztető valamik törmelékhalmán állunk. Ez volt egykor a nagyszoba, a közepén most égett és lezuhant gerendák éktelenkednek, Lóránt pedig megpróbálja a maradványokból újraépíteni eddig életük mozaikját.

Találunk egy varrógépet, egy teljesen ép zoknit is. Mást nem. Amint mondja, a tűzoltók a lángoló szobából hozták ki a szekrényüket, csak az ebben lévő ruhák maradtak meg, azon kívül mindenük elégett. Ottjártunkkor éppen a biztosítótársaság kárszakértőjét várták fiával, Róberttel. Merthogy amíg ő nem vizsgálja végig a leégett házat, nem lehet megkezdeni a helyreállítást.

Zsoldos Lóránt (jobbra) egy épségben maradt pohárkészletet mutat. Másuk nem nagyon maradt (Fotó: Házi Péter)

Pirtyák Zsolt, Lajoskomárom polgármestere már a tragédia hajnalán a helyszínre sietett, mint lapunk kérdésére elmondta, azonnali gyorssegélyt utaltak ki a családnak, segítenek a kárlista összeállításában és reményeik szerint a ház helyreállításában is komoly segítséget tudnak majd adni. Zsoldosék most albérletben laknak, és abban bíznak, hogy legkésőbb a nyár végére újra lakható lesz a házuk. Ehhez azonban komoly összefogásra lesz szükség, de amiként Lóránt mondja, már a tűz másnapján több felajánlás érkezett hozzájuk. Bíznak abban, hogy ha már a csoda, a szerencse vagy a Teremtő akarata folytán életben maradtak, a talpraállás is menni fog.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!