Hírek

2016.09.06. 18:30

Tullió a legszebb boxer

Pusztaszabolcs, Bécs - Triton-box Tullió, Csombók Pál gyönyörű kan kutyája első helyezett lett a nyílt osztályban, egy rangos, bécsi szépségversenyen, ahol több mint százharminc boxer fajtájú eb vetélkedett egymással.

Sebestyén Lilla

A két esztendős Tullió imád szerepelni: a versenyeken gyönyörűen pózol, odateszi magát, és ráadásként a hosszú autóutakat is jól viseli. Ezek a tulajdonságok - és persze nemes, hibátlan külleme - tették lehetővé, hogy az elmúlt két évben sorra nyerje a nemzetközi és a hazai szépségversenyeket. Többek között Szerbiában és Szlovákiában is bizonyított már.

Tulliónak, a bécsi verseny nyílt osztály legjobbjának nem ez az első díja. Gazdája, Csombók Pál (balra) nagyon büszke rá Fotó: Csombók Pál

Ezúttal a szeptember 4-ei, Bécsben rendezett kutyakiállításon szerepelt remek eredménnyel: a nyílt kategóriában - tehát a felnőtt, kan kutyák között - lett első Tullió.

Gazdájától, Csombók Páltól - aki nem mellesleg a Pusztaszabolcsi Kutyabarát Klub vezetője és kutyatenyésztő is egyben - azt is megtudtam: az ilyen versenyekre való felkészítést már egészen kiskölyök korban el kell kezdeni.

- A pózoláshoz - melyben egyébként Tullió nagyon jó - hamar hozzá kell szoktatni a kutyákat. Illetve, a későbbiekben is folyamatosan foglalkozni kell velük: hetente három-négy alkalommal futtatni kell az ebeket, hogy az izmaik szépek, kidolgozottak legyenek. Emellett pedig a táplálásukra is nagy gondot kell fordítani, hogy teljesen egészségesek maradjanak, szép legyen a szőrük, a fogazatuk - mondta el Csombók Pál, aki bízik abban, hogy kutyája a jövőben is hasonlóan szép helyezéseket ér majd el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!