Hírek

2017.09.04. 17:08

Tündérkert Óvoda, Orgona és Gyöngyvirág utca - Fejlesztések Úrhidán

Úrhida – A sikeres pályázatnak köszönhetően megújult a településen az első és második világháborús emlékmű, avatását nemzeti ünnepünkön tartották.

V. Varga József

A hetekben a kapacitás bővítésével egybekötve korszerűsítették a Tündérkert Óvoda főzőkonyháját.

Bognár József polgármester elmondta: a növekvő gyermeklétszám és a gazdaságos üzemeltetési költségek miatt három éve sikerült megvalósítaniuk az óvoda komplex felújítását (a támogatást 70 millió forint önerővel kellett megfejelniük), azonban a konyha felújítására akkor nem került forrás.

Bognár József Úrhida polgármestere
Fotó: V. Varga József

A főzőkonyha felszereltsége mintegy 150 fő napi ellátását biztosította, viszont az óvodai és az iskolai gyermek-étkeztetésen túl a szociálisan rászorulók, a nyugdíjasok, az intézményi dolgozók, illetve a vendég étkezők ellátása napi szinten meghaladta már a 220 főt. Ezért volt szükség a felújításra. Lecserélték az eszközöket, fejlesztették a korszerű táplálkozást segítő technológiát, kicserélték a burkolatokat, megújították a víz-, gáz- és áramhálózatot.

A képviselő-testület sikeresen pályázott az adósságkonszolidációban részt nem vett települési önkormányzatok támogatására, az elnyert közel 100 millió forint támogatás mellett – 30 millió forintos önerő vállalásával – mintegy 3 kilométer hosszúságban kaptak utcáik aszfaltburkolatot, és folytatódik a falu elején a járda építése is. Megújult hat utcájuk, köztük a Harangvirág nevű is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!