Hírek

2013.06.09. 17:10

Tündérszó pályázat: a mese nevel, fejleszt és gyógyít

Székesfehérvár - Manókról, tollról, szivárványról is írtak azok, akik helyezést értek el a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár Egyesület által szervezett Tündérszó meseíró pályázaton.

Kajdi Erika

Az idei azért is különlegesebb a négy éves nemzetközi meseíró pályázat életében, mert ezúttal az esemény része lett az ünnepi könyvhétnek.

- Nagy szó ez városunknak, mert 1988-óta nem volt vidéken megnyitó, de most ezt az Emlékév kapcsán Székesfehérvár megtörte -hangsúlyozta a díjátadón Brájer Éva alpolgármester.

A díjazottak mindegyike, Rédei Zita Enikő, Tóth Szonja Kiara, Csernák Noémi Réka, Zarka Boglárka Bernadett, Molnár Balázs, Baumgartner Zsófi és Belényesy Zsófia kitett magáért. Kedves, szép, szívhez szóló, kreatív történeteikkel több, mint kétszáz pályatársat sikerült maguk mögé utasítaniuk (Fotó: Nagy Norbert)

A beérkezett, közel 250 pályamű körülbelül hatszáz oldal elolvasását jelentette, így a zsűrinek nem volt könnyű dolga.
-  Sokszor már a cím és az első mondatok megmutatják, hogy mennyire tehetséges a szerző, értékelésnél ezek a felütések döntőek lehetnek - mondta el érdeklődésünkre Sohonyai Edit írónő, a zsűri egyik tagja Kálnay Adél és Adorján Viktor mellett.


A gyerekeket két korcsoportra osztották a szervezők. A kisebbek között első lett Zarka Boglárka Bernadett. Másodiknak Ippler Lostris meséjét választották, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára Csernák Noémi Réka álhatott fel. Különdíjban Rédei Zita Enikő részesült. A nagyobbak között első lett Baumgartner Zsófi, aki egy lóról írta meséjét. A fiatal tehetség érdeklődésünkre elmondta, hogy neki is van otthon lova, így nagyon közel áll szívéhez ez a téma. Második Molnár Balázs lett, harmadiknak Tóth Szonja Kiarát választotta a zsűri, a különdíjat pedig Belényesy Zsófia kapta. A helyezettek az ajándék könyveken felül bőrből készült tündérfigurát kaptak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!