Hírek

2015.05.02. 16:29

Tűzharc a szabadidőközpont előtt, sebesültek is voltak

Mór – Látványos közös bemutató koronázta meg szombaton a kisvárosban a megyei rendőr, tűzoltó és mentő napot.

B. Kiss László

Már korábban is tartottak közös, a bemutatkozást szolgáló napot a rendőrök és a tűzoltók, az idén azonban a mentők is csatlakoztak. A helyszín ezúttal a móri szabadidőközpont előtti térség volt, ide települtek ki szombaton fél napra a rendőrök, a lánglovagok és a mentők. A katasztrófavédelem – többek közt – füstsátrat hozott, amelybe belépve fogalmat nyerhetett bárki arról, mennyit is lát a tűzoltó adott esetben oltás közben – mondta el lapunknak Szabó-Bisztricz Anett, a megyei katasztrófavédelem szóvivője.

Fotó: Kiss Z. Edward

– A rendőrők, tűzoltók és a mentők gyakran dolgoznak egymással vállvetve. Logikus dolog tehát, hogy a nagyközönségnek is együtt mutatkozzanak be – fogalmazott a feol.hu-nak nyilatkozva Kiss. Z. Edward, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. A rendőrség egyébként több járművet is kiállított szombaton, sátraiban apró jutalmak várták az ügyes, okos kisgyerekeket, a kutyás bemutató alkalmával pedig a civilek kipróbálhatták, milyen érzés az, amikor a rendőrkutya állkapcsa összezárul valakinek a karján... A móri mentők egy vadonatúj esetkocsival települtek ki. Az autó személyzetét Lukács Nóra mentőtiszt, Bartha Balázs mentőápoló, a kisváros mentőállomásának vezetője, valamint Pap Kornél gépkocsivezető alkotta. A megyei rendőr, tűzoltó és mentő napot látványos, közös bemutató zárta. Egy rendőr tűzharcba keveredett az általa üldözött motorossal. Nagyokat durrantak a lövések, lángra lobbant egy autó is. A fegyverest kommandósok tették harcképtelenné. A tüzet a lánglovagok oltották el, a sebesülteket pedig a mentők esetkocsijának személyzete részesítette szakszerű ellátásban...

Címkék#mór

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!