Hírek

2014.07.29. 20:35

Tűzoltónak álltak a királynőjelöltek

Székesfehérvár – Forró hangulatú délelőttön vannak túl a Fehérvár Szépe - Fejér Megyei Hírlap Királynője verseny döntősei, illetve csak a tizenhét fős csapat egy része.

Buthy Lilla

A lányok kedden teljes tűzoltó felszerelésben találták magukat, a Fehérvári Tűzoltó Egyesület látták őket vendégül a tűzőrségükön. Az amúgy is fülledt időben hatalmas tüzet kellett eloltaniuk, ami után csak rendre annyi hagyta el a szájukat: ez forró volt! A felkészítő tréning nulladik napjának tekinthető programon kilenc lány vett részt, hiszen sokan még pihennek, nyaralnak a nagy megmérettetés előtt. Mindegyik szépség hatalmas bátorságról tett tanúbizonyságot. Közel merészkedtek a tűzhöz, és egyikük sem égette meg magát. Sőt, profi módon helytálltak!

Egy tűzoltó kevesebb, mint két perc alatt indulásra kész. A lányok vélhetően ennél több időt töltenének el készülődéssel

Fotó: Molnár Artúr

– A tömlőcipelés tulajdonképpen tricepsz- és bicepsz gyakorlatnak is elment. Az óriási lánggal égő, füstölő olajhoz sem féltünk odaállni, hiszen biztonságban voltunk az önkéntes tűzoltókkal. De nagyon meleg volt, és a ruházat is nagyon nehéz – mondta az egyik királynőjelölt, majd hozzátette: le a kalappal a tűzoltók előtt!

Nemcsak porral oltanak a tűzoltók, hanem vízzel is. A kiképzés utolsó feladata fecskendős célba lövés volt. Egy tuskóról kellett vízsugárral leszédíteni az ásványvizes palackokat. Ahogy az várható volt, hirtelen húsvéti hangulat kerekedett, a lányok egymást kezdték el locsolni. Az önkéntes tűzoltók is vérszemet kaptak, a lányok pedig ide-oda repdesve menekültek a vízsugár elől. Végül a tűzoltó autóval, nagy szirénázás közepette hagyták el a helyszínt. Természetesen a királynői integetés sem maradhatott el.

Az utóbbi években a szervezők nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy csapatként dolgozzanak együtt a lányok. Kedden is olyan feladatokat kaptak, amit együtt kellett megoldaniuk.

– Jövő hétfőtől indul a háromhetes felkészítő tábor. Első nap falat másznak a lányok, a második napot Rétimajorban töltik, elvonulva a világtól. Szerdán a Velencei-tónál próbálhatják ki a vízisíhez hasonló skyboard pályát. Csütörtökön egy szépség- és egészségnapon vehetnek részt Budapesten, ahol szépségtanácsokat kapnak, és megismerkedhetnek a frizura- és sminkkészítés rejtelmeivel.

Péntek délelőtt az Árpád Fürdőben vonulnak fel bikiniben, itt kell majd pózolniuk a fényképezőgép előtt. Aztán a második héttől már a tánckoreográfiát gyakorolják a szépségek. A hét közepén tizenöt főre fogyatkoznak a lányok, a második házi verseny után. Ezzel kialakul a végleges döntős csapat – mondta el Óber László, a verseny védjegytulajdonosa. Hozzátette, hogy még talán soha nem volt ennyire összetartó és lelkes csapat a tizenkét év alatt. Ezek a lányok nagyon élvezik, és repesve várják a sok izgalmas programot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!