Hírek

2014.12.22. 19:43

Ügyeleti rend szerint működnek a patikák

A karácsonyi ünnepek alatt, és az azt követő munkaszüneti napokon az ügyeleti rend szerint biztosítják a sürgős esetek ellátását az egészségügyi szolgáltatók. A gyógyszertárak is így működnek.

Fejér Megyei Hírlap

A háziorvosi és fogorvosi, valamint a fekvőbeteg ellátásban az ügyeletet ellátó helyek a szokásos ünnepnapi rendnek megfelelően fogadják a sürgősségi ellátásra szorulókat – áll az ÁNTSZ közleményében. A gyógyszertárak december 24-én a szombati rend szerint dolgoznak, de többnyire rövidített munkarendben. December 25-én és 26-án a működési engedélyükben rögzített, munkaszüneti napra vonatkozó előírásoknak megfelelően látnak el ügyeleti, készenléti szolgálatot. December 27-én, szombaton, valamint 28-án, vasárnap a szokásos rend szerint működnek azok a gyógyszertárak, amelyek hétvégi napokon egyébként is nyitva tartanak (például bevásárlóközpontokban).

A gyógyszertárak betegforgalmi bejáratánál jól látható helyen és jól olvasható módon jelezni kell a nyitvatartási rendet, az ügyeletes gyógyszertár nevét, címét, telefonszámát, fel kell tüntetni a legközelebbi felnőtt és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát. Az ügyeletes gyógyszertárakról az ÁNTSZ honlapján is lehet tájékozódni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!