Hírek

2015.03.02. 20:20

Új rendőrautókkal a bűn ellen

Fejér megye - Új szolgálati járműveket adtak át ünnepélyesen hétfőn a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon.

Buthy Lilla

2014-ben indult el a központi költségvetés finanszírozásával, valamint európai uniós támogatással az a program, amelynek első ütemében év végén összesen 385 szolgálati jármű került az ország rendőri szerveihez. A második ütemben 1202 gépjárművet osztottak szét a megyei rendőr-főkapitányságok között.

Hétfőn harminc új gépkocsit kapott a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság. Ebből Dunaújvárosba is jut majd
Fotó: Koppán Viktor

Fejér megye rendőrautó-parkja összesen negyven új gépkocsival bővül, amelyek között vannak rendőri és civil kocsik is. Most, a szolgálatot teljesítő rendőrök mellett harminc gyönyörű példány sorakozott fel az udvaron, de a közeljövőben további tíz autó áll majd szolgálatba a megyében. Az Audi, Seat, Skoda, Suzuki és Mercedes márkájú korszerű autók felszereltsége és speciális kialakításai maximális biztonságot nyújtanak a járőröknek feladataik ellátása során.

Varga Péter rendőr ezredes a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője szerint a fejlett járműpark is fontos eleme annak, hogy jobbá válhasson a rendőrség hatásfoka.

A rendőrautókat speciális felszerelési csomaggal, lövedékálló tárolókkal, kiegészítő megkülönböztető jelzéssel látták el, a szélvédőket pedig hővédelemmel bíró biztonsági és sötétítő fóliával is bevonták. – Tudjuk azt, hogy Magyarországon a látható rendőrség az, amit elvárnak tőlünk az állampolgárok, és ennek elengedhetetlen része az, hogy megfelelő gépjárműparkunk legyen. Ezek a kocsik minden igényt kielégítenek – mondta el beszédében a rendőrfőkapitány.

Simon László kormánymegbízott hozzátette: – Eszembe jut, amikor rendőrjárőrként a budapesti utcát róttuk kollégáimmal, Lada gépkocsikkal és MZ motorkerékpárokkal. Ehhez képest, hova jutottunk, és ez így van jól. A rendőr megbecsüléséhez, tekintélyéhez fontos a megjelenés is. Ha egy Mercedes járőrautó begördül egy esemény helyszínére, akkor ott megjelenik a rendőr. A különféle speciális biztonsági eszközök pedig védik a testi épségüket is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!