Hírek

2016.06.06. 16:54

Új buszmenetrend: nem igaz, hogy 40 percig tart majd az út a kórházig!

Nem 40 percig, csak 12-16 percig tart majd az új menetrend alapján a kórházhoz való eljutás a Palotavárosból - erről is szó volt a buszmenetrendről való közgyűlési döntés előtti utolsó lakossági fórumon.

Házi Péter

Nem véletlenül szerveztek a márciusit követően újabb lakossági fórumot a Palotavárosban: a tavaszi, új buszmenetrenddel kapcsolatos találkozón ugyanis többen megfogalmazták, hogy Palotaváros veszít az új rendszerrel. Többen kérték, hogy legalább a 43-as, 44-es járatokat hagyják meg, mert ezt nagyon sokan használják a kórházba jutáshoz. A többi városrészben egyébként jól fogadták a tervezett változtatásokat.

A Bory Jenő Általános Iskolában tartott fórumon, amely az utolsó volt a városi közgyűlés pénteki döntése előtt, a legtöbben továbbra is a 43-as és a 44-es járatok megtartását kérték, ugyanis véleményük szerint ezt annyira megszokták nem csak a palotavárosiak, hanem a vidékről érkezők, hogy utóbbiak biztosan nem fognak valahol a város másik részén átszállni az új vonalak valamelyikére. Többek szerint negyven perc alatt lehet majd eljutni a kórházba, ami a betegek számára túl nagy tortúra. Nagy Zsolt, a közlekedési iroda vezetője cáfolta ezt. Mint mondta, az új, kórházhoz menő járatok többsége (amelyből jóval több lesz a jelenleginél) tízegynéhány perc alatt éri el a rendelőintézet bejáratát, így például a 409, 409R 13 perc alatt, a 4B 16 perc alatt, a 122-es pedig 17 perc alatt.

Amint a fórum végén Cser-Palkovics András polgármester összegzett: megvizsgálják, hogy mennyibe kerülne a 43-as, 44-es járat megtartása. Hangsúlyozta, amennyiben a csütörtöki közgyűlés az új járatstruktúra bevezetése mellett dönt, akkor is lesz lehetőség a későbbiekben az esetleges járatsűrítésekre, egyes vonalak újragondolására. Kiemelte, összességében egyébként is jóval több kilométert tesznek majd meg a buszok az új rendszerben, így a városnak az eddigi évi 400 millió helyett 5-600 millióval kell majd hozzájárulnia a közösségi közlekedés fenntartásához úgy, hogy a viteldíjak nem emelkednek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!