Hírek

2015.01.26. 17:40

Új buszpályaudvar épül Móron

Mór - Végre megépül az új buszpályaudvar a kisvárosban. Most kezdtek neki, és már május végére elkészül.

B. Kiss László

A jelenlegi móri autóbuszpályaudvar. Az új másik helyen lesz (Fotó: Hrubos Zsolt)

Hosszú ideje tervezik már Móron az új buszpályaudvar megépítését. Jelenlegi helyén, ahol az út szélén parkolnak a buszok és az utasok az olvadt hólé tócsáit kerülgetik, kicsi a rendelkezésre álló hely. Ezért még több ciklussal ezelőtt az önkormányzat kijelölt egy másik helyet az új buszpályaudvar céljára, oda azonban időközben szupermarket épült. Ezt követően a Táncsics gimnáziummal szemben fekvő üres telek jött komolyan szóba, ám az ötlet nem aratott osztatlan sikert a városban. Végül aztán a régi mentőállomásra esett a választás. Itt az új buszpályaudvar kialakítása révén egy használaton kívüli épület nyer újra funkciót. A közelben van a kórház és a rendelőintézet, illetve az út túloldalán áll a szabadidőközpont. Utóbbinak ráadásul tágas autóparkolója van, a buszhoz érkezők ott hagyhatják a kocsijukat - mondta el Fenyves Péter polgármester hétfőn a pályudvar építésének megkezdése alkalmával. A buszpályaudvarra a Mór és kilenc környező település alkotta konzorcium mintegy 400 milliót nyert el egy uniós pályázaton - tudtuk meg Törő Gábor országgyűlési képviselőjétől, amikor a beruházás megkezdése alkalmával egy időkapszulát helyeztek el. A polgármester és a képviselő mellett Molnár Tamás, a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség igazgatója volt az, aki a Fejér Megyei Hírlap aznapi számát, a helyi újságot és a gyermekrajzokat tartalmazó fém hengert, a projektben érdekelt települések elöljárói jelenlétében a földbe süllyesztette. A gyermekrajzok egyébként azt ábrázolják, hogy alkotójuk milyennek képzeli a jövő Mórját. A nyertes pályázat révén a forgalmi iroda, a jegypénztár és az utasváró mellett kerékpár kölcsönző is lesz az új móri buszpályaudvaron. A projekt részeként a kilenc környező településen pedig buszöblök, buszvárók készülnek, és elektronikus utastájékoztató táblákat helyeznek ki.

A beruházás várhatóan május végére készül el. Az építkezéssel egyidejűleg menetrendi egyeztetést is kezdeményeznek az Alba Volánnal - mondta el Fenyves Péter.

 

Címkék#mór#busz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!