Hírek

2017.01.02. 15:37

Új fizetős utak Fejérben? Íme!

Fejér megye – Igaz, hogy nem lesz drágább az útdíj, viszont újabb szakaszokat vontak be a fizetős szakaszokba január elsejével. Íme a megyei érintettség.

S. Töttő Rita

Az idei évi országos és megyei éves autópálya e-matricák már tavaly decemberben megvásárolhatóak voltak. Az elővásárlási lehetőséggel majd 20 ezer autós élt is – a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium információi szerint Pest és Győr-Moson-Sopron mellett az élmezőnyben voltak a Fejér megyei igénylők is.

A tapasztalatok szerint egyre többen váltják meg matricáikat online vagy telefonos segítséggel. Nem rég Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár a téma kapcsán hozzátette: az autósok ötödik éve változatlan árakon vehetnek autópálya-matricákat 2017-ben is. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. pedig kiemelte: a jogosultságok 13 hónapon át, azaz 2017. január 1-jétől 2018. január 31-én éjfélig érvényesek.

Az országos fizetős rendszerbe új utakat kapcsolt be január elsejével a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.: például matricát kell már váltani az új, M86-os úton való közlekedésre, az MO keleti, az M31-es, valamint a 86-os út nem rég átadott szakaszán is. Török Szabolcs, a társaság kommunikációs vezetője kérdésünkre elárulta: a megtett úttal arányos díjfizetési rendszerben a jogszabály szerint országos szinten több mint 80 elemi szakaszban történt változás január 1-ével.

Fejér megyében ez a 7-es és 8-as főutat összekötő új elkerülő szakaszt érinti, amely fizetőssé vált, illetve a 801-es út 1,8 kilométernyi szakaszát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!