Hírek

2014.04.24. 13:45

Új Gaja-híd a bicikliseknek

Székesfehérvár - Kerékpárosok és gyalogosok számára épül híd a Gaja-patakon, így válik teljessé az Iszkaszentgyörgytől Fehérvár belső részéig vezető kerékpárút.

Házi Péter

A jelenlegi keskeny járdaszakaszon szinte lehetetlen elférni, pláne, ha valaki szembejön, legyen szó akár gyalogosról

A Gaja patakon átvezető régi, alapvetően járműveknek épített hídon egy nagyon keskeny járda van csak, ezért az erre biciklizők, gyaloglók régóta kérik, hogy készüljön számukra egy biztonságosan használható híd. Csütörtökön a kivitelező, a város szakemberei és a körzet önkormányzati képviselője vett részt a Palotai út végén lévő munkaterület átadáson, ahol megtudtuk, bruttó hetven millió forintból épül meg a szárazréti szociális városrehabilitációs program részeként ez év őszéig a négy méter széles híd.

Ugyancsak csütörtökön adták át a tíz szárazréti térkamera megépítéséhez szükséges munkaterületet, így többek között a Mura utcában is kamerák őrzik majd a közbiztonságot. Mint Szigli István, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, a városrehabilitációs program keretében már a végéhez közeledik a szárazréti plébánia energetikai felújítása; a szárazréti utak aszfaltozására, az iskola bővítésére kiírt közbeszerzések esetében is hamarosan várható eredmény. Mindeközben zajlik az óvoda melletti és a Mura utcai játszóterek építése is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!