Hírek

2016.02.10. 13:54

Új helyről jön a számla

Áprilisban kezdi működését a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. Honnan jön a számla?

Házi Péter

Eddig a Depónia Kft. bocsátotta ki a számlát, a várható változás csak annyi lesz, hogy az átállást követően majd a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Zrt-től jön a csekk, illetve ide kell utalni a díjat.

Amint Szabó Zsolt kiemelt közműszolgáltatásokért (is) felelős államtitkár hangsúlyozta, az átalakítással nem emelkedik a szemétszállítás díja. A hulladékgazdálkodás eddigi rendszere nagyjából 13 milliárd forint veszteséggel működött, az új rendszerben szeretnének nonprofit jellegű gazdaságos működést kialakítani.

- Továbbra is a Depónia Kft. látja el szemétszállítást a lakossági és közületi ügyfelek számára, ugyanúgy a megszokott ügyfélszolgálatokon lehet az ügyeket intézni. Annyi lesz csak az újdonság, hogy a számla máshonnan érkezik - mondta megkeresésünkre Steigerwald Tibor, a Depónia ügyvezetője, aki hangsúlyozta, mihelyt a pontos részletek kiderülnek, azokról tájékoztatják a közvéleményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!