Hírek

2016.08.06. 20:43

Új királynő a városban - Dudás Patrícia képviselheti Fehérvárt egy éven át

A mindent eldöntő gálán, a Fehérvár Szépe - Fejér Megyei Hírlap Királynője döntőjének végén új királynőt koronáztunk.

Buthy Lilla

A színházban a közönség is leadhatta szimpátiaszavazatát, a legtöbb voksot a helyszínen Dula Dorina kapta, így ő lett az idei közönségdíjasunk. A mindig mosolygós Dorina két szalaggal állhatott a Vörösmarty Színház színpadán, hiszen ő lett a második udvarhölgy is. A királynő első udvarhölgye, vagyis a második helyezett Bóta Klaudia lett. A Fehérvár Szépe Fejér Megyei Hírlap Királynője győztese hercegnőként érkezett a színházba, de királynőként távozott: a fekete hajú, tündöklően kék szemű Dudás Patrícia fejére került idén a legfényesebb korona.

A koronázási ceremónia után a Hotel Magyar Király erkélyén, reflektorfényben sütkérezhettek a döntőseink, a királynői integetést tapsvihar kísérte. „A lelkem fájt vagy álmom volt túl merész ” énekelte Zsigmond Lala a győztesnek, akinek a korona szárnyakat adott, és a magasba repített.

Fotó: Koppán Viktor

Az erkélyjelenet utáni fogadáson Patrícia még mindig elérzékenyülve beszélt a valóra vált tündérmeséről, aminek most ő a főszereplője: - Úgy indultam neki a versenynek, hogy ugyanannyi esélyem van, mint a többieknek. Mindenki biztatott, a családom is azt mondta, én fogom megnyerni. Nem vagyok egy izgulós típus, de az eredményhirdetés végén már nagyon dobogott a szívem. Fantasztikus volt, amikor kimondták a nevemet, ez az élmény egy életre szól - mondta.

- Csupa csillogás és ragyogás. Ez volt az álmom! - válaszolt, milyen érzés volt a nyüzsgő szombati éjszakában az erkélyről integetni. Az idei év egyébként mérföldkő a verseny történetében, hiszen megállapodás született arról, hogy Fehérvár Szépe egyben a Miss Alpok Adria - Fejér Megye Szépe címet is elnyeri, és közvetlenül bejut a Miss Alpok Adria verseny országos döntőjébe. Ahol legutóbb - a zsűrinkben is helyet foglaló - Vanyóczky Brigitta lett a győztes. A 2. és 3. helyezett pedig a Miss Alpok Adria középdöntőjébe jut.

De most vissza az elejére! Tizenegy lány, három hét, számtalan élménydús program a sokszor nagyon kemény felkészülés során: ez zanzásítva az idei szépségverseny mérlege. Mindannyian önállóan indultak el az úton, más-más motivációval, egyetlen koronáért, amikor döntést hoztak, és jelentkeztek a megmérettetésre. Szombaton egymást segítve, bátorítva álltak ki a közönség elé.

A teljes pompához, a műsor sikeres és látványos lebonyolításához rengeteg ember munkája járult hozzá. A lányok már reggel próbával kezdték a napot, Matuz Jánossal, a Vörösmarty Színház művészeti intendánsával, a showműsor rendezőjével. Ő álmodta színpadra a James Bond filmek ihlette exkluzív showműsort. A komplex vizuális hangulati élményről Matuz János azt mondta, ettől a hangulattól még inkább titokzatosak és érdekesebbek lettek a lányok. Hatott, ütött, bizsergetett, és még a szexi Bond-lányok fejébe is beleláthattunk. A táncok koreográfiát Rovó Tamás táncművésznek köszönhetjük, ő csiszolta tökéletesre a színpadi produkció táncos elemeit. A szépségeink fényének kiemelésén a fodrászok és a sminkesek is gőzerővel dolgoztak. Most minden a ragyogásról szólt, a gálára még a színpad is virágos díszletbe öltözött a Virág -Vár Virágüzlet jóvoltából. Halasi-Horváth Vivien, a Mia Salon tulajdonosa kislányával, a szalon „keresztanyjával” együtt ült a zsűriben.

- Idén is az Alfaparf termékeit használtuk, a díjban is ők a támogatók. A gálára tartós kontyok készültek. Igyekeztünk az életkoruknak megfelelő, nem merev hajakat készíteni: laza, 2016-os fonási technikákkal, pazar díszítéssel próbáltuk a lányok haját kiemelni, ezért kerültek bele a strasszos hajékszerek is, ami nagyon jól mutat, csillog-villog a színpadon. Több esetben a magasság is döntő volt, az is, hogy mit akarunk kiemelni, esetleg elleplezni a lányokon. Előbbinél félig kiengedett hajakat készítettünk - mondta a fodrászati szekció vezetője.

A lányok sminkjéért felelős Image Szalon tulajdonosa Deres Nóra sztárvendéget is hívott, egy sminkmestert, Faragó Zsuzsannát, ismertebb nevén Suu-t, vele együtt Eisenbacher Sára sminkelte ki a lányokat. Röviden és tömören erőteljesebb, színpadra való, glamour make upok készültek.

- A lányok önmagukban is csodálatosak, én mindenkiben látom a szépet. Nekünk az a feladatunk, hogy ezt kiemeljük. Azt szokták mondani, ha a szem hangsúlyos, akkor a száj ne legyen az. Ezzel nem értek egyet, sőt most is festettünk ilyen hangsúlyos sminkeket. A földszínek a mályva, a fehér, a fekete, barna, bézs minden színkategóriához megy, ezekkel a színekkel vagyunk a legbátrabbak - mondta Suu.

A hajak és a sminkek természetesen teljes összhangban voltak a ruhákkal is, a lányok bikiniben és estélyiben is táncoltak az est során. Először strasszokkal, kövekkel díszített, csillogó színes darabokban pompáztak a szépségek, aztán látványos színű egyen fürdőruhájukban léptek színpadra, amit a Lulu Fehérnemű tulajdonosa, Derecskei Andrea biztosított. A színes és csillogó alkalmi ruhákba Nagy Gabriella, a Felicitá Menyasszonyi és Alkalmi Ruha Szalon tulajdonosa öltöztette a lányokat.

A show egy hangulatos kis „közjátékkal” vette kezdetét, amikor a két fiatal táncos, Börcsök Olivér és Beliczai Béla berobbant a színpadra. A Rovó Tamás nevével fémjelzett rablósztorit akrobatikus elemekkel is tarkították, ami új kihívást jelentett a táncosoknak. This is the end: énekelte a Skyfall betétdalát a gála egyik műsorvezetője, Buch Tibor, aki önálló műsorszámmal is elkápráztatta a közönséget. A libabőr-élmény záróakkordja volt, amikor Varga Barbara, „leköszönő” királynőnk, gyönyörű, romantikus hangulatú, abroncsos ruhájában a „mélyből” felemelkedett a színpadra. Dicsfénnyel búcsúzott, mint királynő, majd műsorvezetőként tért vissza.

Juhász László önkormányzati képviselő, tanácsnok beszédében kiemelte, mindenkinek más a szép, de a küllem mellett a zsűrinek a lelki szépség is fontos.

- Azzal, hogy részt vettek a versenyen, mind a tizenegy lány nyert - fogalmazott.

Elekes András, a Fejér Megyei Hírlap lapigazgató főszerkesztője a gálán elmondta: - Ahhoz, hogy valaki a királyok városának királynője legyen, nem elég egy csinos alak, egy szép pofi, egy bájos mozgás. Ez szükséges, de nem elégséges feltétel. A királynőnek harmóniát kell árasztania magából. A főszerkesztő hozzátette, jövőre nem lesz korlátozás, minden - a királynők kivételével - valaha volt döntős szépség részt vehet újra a versenyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!