Hírek

2015.07.03. 14:34

Az egyik már majdnem kész, most újabb körforgalmat terveznek Fehérváron

Székesfehérvár - Nehéz kihajtani a Géza utcából a Királysorra. Baleset is volt itt korábban, nem véletlen, hogy az a döntés született, épüljön itt is körforgalom.

Házi Péter

Különösen reggelente és a csúcsidőszakokban szokott torlódás kialakulni a Géza utca és a Királysor kereszteződésében, ahol a buszok is nehezen tudnak kijönni a Királysorra. Ezért, amint Deák Lajosné, a 11. számú körzet önkormányzati képviselője elmondta, a Saára Gyula útfelújítási program keretében körforgalmat alakítanak ki a kereszteződésben. Az építési engedély megvan, e hónapban indítják a közbeszerzést a kivitelező kiválasztására, így idén elkészül a körforgalom.

A Horvát István és a Deák Ferenc utca kereszteződésében hamarosan elkészülnek a körforgalom kiépítésével, hasonló megoldás várható majd a Királysor és a Géza utca találkozásánál is (Fotó: Házi Péter)

A körzet idei fejlesztései közül a legnagyobb minden bizonnyal az lesz, hogy a Széna téri általános iskolában megépül egy új tornacsarnok, amelyet délelőtt az iskolások használhatnak, délután pedig a kézilabda utánpótlás-nevelést szolgálja az épület. Még idén kiépítik az aszalvölgyi pihenőpark közvilágítását, az Almássy lakótelepen megvalósul a teljes akadálymentesítés a gyalogosok számára. A Katona József utcában kijavítják, felújítják a legrosszabb járdaszakaszokat. A Papagájtelep elején lévő aszfaltos járdát felújítják, a Géza utcai kereszteződéstől pedig szakaszosan felszedik a járdalapokat és szabványos térköves járdát alakítanak ki. Folyamatosan zajlik majd a rossz járdaszakaszok kijavítása és tíz új parkoló is megépül a csapadékvíz-elvezetők rendbetételén túl. Ugyancsak térköves járda készül a Karinthy Frigyes utcai buszmegállónál is.

Ami az intézményi felújításokat illeti, a Gyöngyvirág Óvoda tetejét felújítják, a Nefelejcs utcai óvodában pedig nyílászárókat cserélnek ki. A Zsolt utcai könyvtárban ugyancsak ablakcsere és fűtéskorszerűsítés várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!