Hírek

2016.06.23. 15:10

Új körzeti megbízotti iroda a rossz hírű Mura utcában

Székesfehérvár - Egy körzeti megbízotti irodát alakított ki a rossz hírű Mura utcában az önkormányzat.

FMH-információ

A városrész közbiztonságának javítása érdekében történt fejlesztésekről az érintettek csütörtökön a helyszínen tartottak sajtótájékoztatót, majd át is adták az irodát.

Szigli István, a Feketehegy-Szárazrét városrész önkormányzati képviselője elmondta: a körzeti megbízotti iroda létrehozását a megye rendőrfőkapitánya kezdeményezte. Az önkormányzati lakást, s a lakótelepen lévő térfigyelő-rendszer két kamerával történő bővítését összesen több mint másfél millió forintból sikerült kivitelezni.

Szigli István (b): a lakótelep minden pontját látják a kamerák

Varga Péter megyei rendőrfőkapitány arról beszélt, hogy a közbiztonság egyik fő letéteményese a rendőrség, a másik az önkormányzat. Kitért arra, hogy a rendőri jelenlét és láthatóság a legnagyobb befolyásoló tényezője a szubjektív biztonságérzetnek.

Székesfehérvár nemcsak egy szerethető, hanem egy biztonságos város is - hangsúlyozta Cser-Palkovics András polgármester.

Kovács Zsolt városi rendőrkapitány kiemelte: rendszeres fogadóórákat fognak itt tartani, a cél azonban az, hogy a rendőrök kinn legyenek az utcán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!