Hírek

2013.03.13. 14:57

Új szóvivő a rendőrségnél - Az élet kicsit más, mint a filmek

Kiss Zoltán Edwardot néhány hete nevezték ki a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjének. Járőrként kezdte a pályát, bűnügyi nyomozóként több, nagy port felvert ügyet is megoldott kollégáival.

B. Kiss László

Kiss Zoltán Edward Dunaújvárosban született, májusban lesz 35 éves. Magánéleti okok miatt került nyolc éve Fehérvárra. A  csillagjegye bika, úgyhogy - mint mondja - ha  kellő kedvességet kap, kenyérre lehet kenni... Kiskorában bróker akart lenni. A gyerekkori álomból annyi vált valóra, hogy a magánnyugdíjpénztártól annak  államosításakor kapott, nem túl nagy összeget részvénybe fektette. Úgy tűnik azonban, rossz lóra tett: pillantnyilag az árfolyam a korábbi töredékén áll...

Kiss Zoltán Edward. A szóvivő munkájának mottója: nem elég jónak lenni, de annak is kell látszani (Fotó: Nagy Norbert)

A csopaki rendészeti szakközépiskolába már fiatal felnőttként jelentkezett egy barátjával együtt. Őt fölvették, a barátját nem. A rendőri pályát a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság adonyi őrsén kezdte, járőrként. Fehérvárra kerülése után is járőr volt egy darabig, majd bűnügyi nyomozóvá léptették elő.

A nyomozó munkája nem olyan mint a filmekben - jegyzi meg.  A  valóságban nem mindig kerül rendőrkézre az epizód végére a  tettes... Egy munkatársát, Hegedűs Gábor főtörzszászlóst név szerint is megemlíti, mint olyant, akitől  a legtöbbet tanulta. Büszkén említi, hogy 2007-ben ő nyomozta az ismeretlen tettes által elkövetett fegyveres rablások ügyét, és -  több kollégájával együtt  - neki sikerült elcsípnie azokat a bűnözőket is, akik egy sor régi és értékes kegytárgyat loptak el a fehérvári Rác templomból. Magyarok voltak, de Németországban is loptak - mondja a bandáról. Ugyancsak emlékezetes, nagy port felvert ügy volt, amikor két színészt is megloptak a fehérvári színházban. A tettes egy fiatal srác volt, akinek a csuklójára személyesen kattintotta rá a bilincset  - meséli a hadnagy.

Amikor megüresedett a  megyei rendőr-főkapitányság egyik szóvivői posztja a kettő közül, tucatnál többen pályáztak. Szóvivőként azt szeretné elérni, hogy az emberek többsége a rendőr szó hallatán ne kizárólag csak arra asszociáljon, hogy  35-tel ment a 30-as táblánál és megbírságolták... Nem elég jónak lenni, annak  is kell látszani  - idézi. Igyekszik tényszerűen és gyorsan tájékoztatni a sajtót - ígéri.  Persze - teszi hozzá - ,  vannak bizonyos szabályok.

Szabadidő?Nincs rá gondja.  Két és fél éves kisfia minden üres idejét kitölti  - válaszolja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!