Hírek

2016.10.17. 11:56

Új tábla tiltja a parkolást - kell is, meg nem is?

Székesfehérvár – Van, akinek tetszik, másnak kevésbé egy nem régiben kihelyezett tábla a Palotavárosban. Előny, hátránya egyaránt van

S. Töttő Rita

Egy olvasó küldött a képet, melyen egy megállni tilos tábla látható. A jelzés néhány hete került ki a helyére, ami, mint megtudtuk, valószínűleg a garázsból kiállók szabad útját hivatott biztosítani. Ez, ahogy olvasónk fogalmazott, mindenképp előnyös és jó. Ám ezzel a táblával két olyan parkolóhelyet is elvettek, ami pedig szerinte nem akadályozta a garázsból ki-beállást. Ami pedig egy parkolóhelyekkel mindig szűkölködő városban nem feltétlenül következetes lépés. Lehetett volna másként is? Ki tudja?

Fotó: Olvasó

Az biztos, hogy lakossági igényként érkezett a kérés az önkormányzat közlekedési irodájára, hogy a parkoló autók miatt nem tudnak beállni a garázsba a tulajdonosok, ezért helyezték ki a táblát – érkezett a válasz az önkormányzattól a feol.hu megkeresésére, s hozzátették: a KRESZ 41. paragrafusának második bekezdése egyébként előírja a biztosítandó területet. E szerint tilos várakozni például olyan helyen, „ahol a jármű az út menti ingatlanra való behajtást akadályozhatja”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!