Hírek

2016.08.15. 15:18

Új út épül Fehérváron: novemberben már aszfaltoznának

Székesfehérvár – Előbb a Varga-csatorna medre kap betonborítást, ám hamarosan a Jankovich utca és a Palotai út összekötése is megkezdődhet, novemberre szeretnének elkészülni.

Házi Péter

A Varga-csatorna mederrendezése, kibetonozása az A-0-0 jelű csapadékvíz főgyűjtő részeként azért fontos, mert erre jön  el a város egy nagy részének csapadékvize. A munkaterület hétfői átadását követően megkezdődhet a munka, a közel 60 milliós beruházás részeként egy áteresz  épül a Varga-csatornán, amely alkalmas lesz autós közlekedésre és így a Jankovich és a Palotai út összekötésére.

– Az augusztus 18-i közgyűlésen választja ki a testület annak az útnak a kivitelezőjét, amely út a Varga-csatorna fölött most készülő átereszen vezet majd át. A közel kétszáz méteres, egyszer egy sávos út összeköti a Jankovich utcát és a Palotai utat, megteremtve a vársorészbe jutás és az onnan kihajtás újabb lehetőségét – mondta a munkaterület átadásán Szigli István körzeti képviselő. Mint arról évekkel ezelőtt írtunk, a Palotai útról a város felől érkezve megszűnt a Kelemen Béla útra kanyarodás lehetősége, ezért fontos, hogy a Palotavárost most egy újabb irányból is meg lehet majd közelíteni.

Itt még csak egy gyalogos hidacska látható, de hamarosan autók közlekedhetnek majd a Palotavárosba. Fotó: Molnár Artúr

Mint megtudtuk, a Varga-csatorna felújítása és az új út kialakítása szinte párhuzamosan zajlik majd. A benzinkút előtt egy mini körforgalmat alakítanak ki, a Tobak utca felől érkezőknek elsőbbséget kell adniuk majd a Jankovich utca felől autózóknak. A tervek szerint, ha az időjárás engedi, novemberben már aszfaltozni szeretnék az új utat. Ha az elkészül, a Bőrgyár utcába nem lehet majd behajtani a Palotai útról, ezt fizikai akadályokkal is biztosítják.

A mederfal építés miatt tizenkilenc fa kivágására van engedélye a kivitelezőnek (negyven újat kell ültetni), ám Szigli István szerint ez még nem végleges szám, igyekeznek valamilyen megoldást találni, hogy minél több fát lehessen megtartani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!