Hírek

2013.10.22. 17:47

Újabb döbbenetes mennyiségű szemét Gántnál

Gánt - Kedden délután is irgalmatlan szeméthalmokkal szembesülhetett az, aki a Gánthoz tartozó hétvégi házas övezet, a Gránás bejáratánál járt.

Kocsis Noémi

Néhány nappal korábban valaki, vagy valakik hatalmas hulladékhalmokat raktak le itt - engedély nélkül, szabálytalanul. Spergelné Rádl Ibolya, Gánt polgármestere elkeseredetten telefonált a FMH-nak: nem először fordul elő ugyan, hogy ismeretlen tettesek a Gránást használják fel arra, hogy nem kívánatos hulladékuktól megszabaduljanak, de most minden eddiginél nagyobb mennyiségű, becsomagolt hulladékot rakott le valaki a hétvégi házas hegyterület közvetlen, főút felőli bejáratához.

Az elkövetők valószínűleg jól tudták, hova kell a veszélyes hulladékkal teli zsákokat kihajítani, ez a terület ugyanis nem Gánt közigazgatási része, de a polgármester-asszony sem tudja egész pontosan, melyik zsák lóg bele a szomszéd település határába és melyik van magánterületen, mert természetesen ilyenből is több van itt.

- Érthetően nagyon elegünk van már abból, hogy állandóan ide hordják egyesek a szemetüket, így először is rendőrségi feljelentést tettünk az ismeretlen elkövetők ellen, másrészt a jövőben lépéseket fogunk tenni egy kamera felszerelésére a helyszínre.

 

Szinte a polgármester magasságáig ér a rengeteg lerakott hulladék, amelyben veszélyes anyag is van bőven... (Fotó: Gánti önkormányzat)

 

Az embernagyságú szeméthalmok természetesen ettől nem maradhatnak a Gránásban, ezért a falu vezetője felhívást tett közzé több fórumon, s önkéntes szemétösszeszedésre hívja a helybélieket is, csatlakozva a munkát önkéntesen felajánló gánti Vértesi Tömegsport Egyesület tagjainak kezdeményezéséhez.


A területet október 27-én, 10 órától kezdődően tisztítják meg az önkéntes segítők részvételével, a munkához az önkormányzat ad védőkesztyűket (ezeket a kezdés előtt a polgármesteri hivatalban osztják), s a megállapodás szerint a Depónia Kft. pedig egy konténert ad.

-- Máskor legalább a beljebb elhelyezett konténerek mellé rakják le a szemetet, de ez is nagyban megnehezíti az itt lakó emberek életét, hiszen a konténerek őket szolgálnák ki, ha illetéktelenek nem ide hordanák a szemetüket - fakadt ki a polgármester, hozzátéve: fokozottabb ellenőrzésekkel fogják megőrizni a területet, a vasárnapi szemétszedésre pedig minimum a szemetelőt is elvárják...


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!