Hírek

2017.03.22. 21:50

Újabb haltelepítés a Velencei-tónál

Dinnyés - Két- és háromnyaras pontyokat telepítettek a minap a Velencei-tóba: érdemes pecázni indulni a békéshalak kedvelőinek.

Lovász Lilla

Az elmúlt napokban kellett némi kitartás, ahhoz, hogy valaki halat fogjon a Velencei-tónál: gyakran esett az eső, erős szél fújt, s a hőmérséklet is alacsonyabb volt a megszokottnál.

- A türelmes horgászok azért fogtak pontyot, kárászt és keszeget is - mondta el a Fejér Megyei Hírlapnak Bozai Zsolt, a Magyar Országos Horgász Szövetség velencei-tavi kirendeltségének halőri csoportvezetője. A szakember hozzátette, nemrégiben a halgazdálkodási hasznosító MOHOSZ több napon keresztül helyezett ki két- és háromnyaras pontyot a tó több pontján is.

Böcz András kajászói halász az egyik méretes pontyot mutatja Fotó: Lovász Lilla

Jó hír a horgászoknak, hogy a betelepített állomány nagy része fogható méretű, horogérett egyedekből állt. Azonban a kétnyarasok még nem érik el a kifogható méretet ezért arra kérik a horgászokat, hogy az olyan helyeket, ahol ezek a kisebb egyedek tömegesen előfordulnak, táplálkoznak, lehetőleg kerüljék, ezzel is védve a jövő halállományát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!