Hírek

2016.10.26. 15:25

Újjávarázsolt oviudvar - Szülői önkéntes nap a felsővárosi kisdedeknél

Székesfehérvár - Rá sem lehet ismerni a patinás Felsővárosi Óvoda udvarára: egy hétvége alatt csodát műveltek a szülők, akik összefogással újították meg az udvart.

Házi Péter

A város talán legrégebbi óvodája a felsővárosi, ahol nem túl nagy az udvar, ám amit ennek ellenére imádnak a gyerekek. A kinti játékok folyamatos megújulása már megkezdődött, a legutóbb például szeptemberben kaptak a gyermekek egy új, nagy mászóeszközt.

Jól jött a tíz köbméternyi homok a Felsővárosi Óvoda homokozójába, de a szülők az egész udvart rendbetették, a hepe-hupákat eltüntették és füvesítettek is, bár ez csak később látszik
Fotó: Az óvoda

Az udvar többi részén is voltak kisebb-nagyobb fejlesztések, térkövezések a biciklis útvonal kiépítése érdekében, ám nemrégiben, a Felsővárosi Óvoda Gyermekeiért Alapítvány ösztönzésére igazi kis udvarfelújító hétvégét szerveztek. Amint Kovács Jánosnétól, az alapítvány elnökétől megtudtuk, nem kellett nagyon nógatni az ide járó gyermekek szüleit: minden csoportból sokan jöttek. Volt apuka, aki fuvarozóként ingyen vállalta a 10 köbméternyi homok kiszállítását, egy másik apuka pedig a homok árának kifizetését vállalta magára. Sok szülő az alapítványnak tett adó egy százalék felajánlásával vagy külön adománnyal járult hozzá ahhoz, hogy a munkához szükséges összeg meglegyen.

Jól jött a tíz köbméternyi homok a Felsővárosi Óvoda homokozójába, de a szülők az egész udvart rendbetették, a hepe-hupákat eltüntették és füvesítettek is, bár ez csak később látszik
Fotó: Az óvoda

A homokozó köré új járólap került, s fontos volt az udvari hepe-hupák, szintkülönbségek eltüntetése is, ami a lelkesen lapátoló apukáknak köszönhetően egy szempillantás alatt sikerült. Na jó, a teljes délelőtt ráment erre, de a végeredmény magáért beszél! A végcél egyébként az, hogy a kis udvar minél nagyobb része füvesített legyen, illetve a jövő évben is várhatóak fejlesztések, de, hogy mi, az még titok!

Az összefogásból az anyukák is kivették a részüket, volt, aki finom babgulyást készített a helyszínen, más pedig egy szakajtó pogácsával érkezett a szombati együttdolgozásra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!