Hírek

2014.10.20. 16:55

Nem segélyekben gondolkodik az új ercsi önkormányzat

Ercsi - Fideszes polgármestere van a városnak. Győri Mátéval a győzelemről és teendőkről beszéltünk.

Tribolt Lajos

Győri Máté Ercsi új polgármestere segélyosztás helyett új munkahelyeket szeretne majd teremteni

- Több fórumon jelentősnek nevezték, hogy Ercsiben győzni tudott a Fidesz-KDNP. Minek köszönhető ez?

- Úgy gondolom, az emberek változást akartak. Voltak eredmények az elmúlt időben, voltak komoly beruházások is. De úgy látszik sokan úgy érezték, egyfajta langyos vízbe került a város. Mi szeretnénk teljes változást elérni, például gondolkodásmódban. Olyan programot kívánunk megvalósítani, hogy minden lakos büszke legyen rá, hogy itt él. Szeretnénk egyfajta központja lenni a környéknek, azzal, hogy olyan minőségű szolgáltatásokat nyújtunk. A kampányunk szlogenje az volt, hogy Ercsi többet érdemel és többet érdemel.

- Ez hatott?

- Megmozdított valamit az emberekben. Nem csak forrásokat akarunk idehozni, hanem elérni, hogy az itt lakók higgyenek magukban. Akkor összefogva nagy lépést tehetünk előre. Vannak jelek. Például megkerestek, hogy a szomszédságukban lévő körforgót rendben tartanák. Az is civil kezdeményezés, hogy a szegényeknek karácsonyi ajándékot gyűjtsenek. Mintha megmozdult volna valami.

- Ercsiben sok roma él, ez megkerülhetetlen...

- Célunk az, hogy segítsünk a nehéz helyzetben lévőknek. Nem segélyekben gondolkodunk, hanem munkahelyeket teremteni a képzetleneknek is. Például úgy, hogy az önkormányzat maga is vállalkozik. A laktanya területén szeretnénk egy fűszermalmot létrehozni, Szeretnénk vállalkozókat bevonni az ipari parkba, de a cukorgyár újraélesztésébe is.
Lejár a cukorkvóta időtartama, van lehetőség öt-hat kisebb cukorgyár indítására. Ercsi is szerepel a minisztérium listáján.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!