Hírek

2017.01.05. 20:50

Újra legyen ingyenes!

Székesfehérvár - Sajtótájékoztatón beszéltek helyi ellenzéki politikusok az elmúlt években született, és a város közlekedését érintő döntésekről.

Kocsis Noémi

Az elmúlt évek rossz döntései közlekedési káoszt és légszennyezést okoztak Székesfehérváron - foglalta össze mondandójukat Földi Judit (DK) és Márton Roland (MSZP) a tegnap délután a Széchenyi úti aluljárónál tartott sajtótájékoztatójukon.

A két önkormányzati képviselő hangsúlyozta: az M7-es fehérvári szakaszának fizetőssé tétele és más hasonló intézkedések növelték ugyan a költségvetést, de ezen túl súlyos terhet jelentenek a családoknak, és így nincsenek arányban a közben okozott károkkal.

Földi Judit és Márton Roland közös sajtótájékoztatón beszélt tegnap a helyi közlekedésfejlesztés alternatíváiról
Fotó: Koppán Viktor

Mindez kiegészül a két politikus szerint rosszul beállított városi jelzőlámpákkal és az indokolatlan útszűkítésekkel, amelyek már nem csak állandó forgalmi dugókat okoznak azzal, hogy a városba kényszerítik a forgalmat, hanem azon túl a levegő súlyos szennyeződését is.

A két ellenzéki képviselő azonnali beavatkozást sürget: újra ingyenessé kellene tenni az elkerülő szakaszt, és megszüntetni a városi útszűkítéseket, miközben a forrásokat az autós forgalmat kiváltó kerékpáros közlekedés fejlesztésére lenne érdemes fordítani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!