Hírek

2016.04.26. 13:05

Vasárnap éjféltől május végéig érvényes a tilalom a ponytra

Dinnyés - A hét folyamán leginkább a békéshalak voltak aktívak. A horgászok fogtak több nagy amurt, s akadtak tekintélyes méretű pontyok is.

Lovász Lilla

A legeredményesebb horgász két nap alatt egy 6,2 kilós, egy 8 és egy 10,3 kilós pontyot is fogott saját készítésű csalival - mondta Bozai Zsolt, a Magyar Országos Horgász Szövetség velencei-tavi kirendeltségének hal-őri csoportvezetője. Harcsából 63,4 kilós volt a heti legnagyobb hitelesített példány.

A fehérvári Lakatos Kálmán egy 8 kilós pontyot is fogott, azt a fotózás után visszaengedte a tóba

Április 29-én, pénteken éjfélkor lejár az ívás miatt elrendelt horgászati tilalma a süllőnek, balinnak és sügérnek, így szombaton 0 órától már a műcsalis horgászat is engedélyezett lesz a tavon.

- A pontyozók a héten még foghatnak kedvenc halfajukból, de vasárnap éjféltől már tilalom lesz május végéig. Ebben az időszakban tilos lesz compóra horgászni, a 100 centi alatti harcsát pedig június 15-ig nem tarthatják meg a horgászok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!