Hírek

2014.07.28. 19:10

Újra lesz FEZEN Járat

Székesfehérvár – Ismét lesz fesztiváljárat, de a mártírok útja felújítása miatt, a közlekedés és a parkolás rendje más lesz a FEZEN-en.

Munkatársunktól

A Mártírok útja teljeskörű felújítása miatt a vasút felőli oldalról nem lehet majd bejutni a FEZEN-re – mondta el Kovács Antal a főszervező, egy sajtótájékoztatón, ahol több, lényeges változásról is szó esett. Az egyik ilyen a közlekedési rend. A 2014-es fesztiválon, a korábbi évekkel ellentétben csak a Lövölde út- Erzsébet út –Zrínyi utca útvonalon lehet majd bejutni. A Mártírok útján, a Kinizsi és a Madách utca közötti szakaszon – 170 méter hosszan – jelzőlámpás forgalomirányítás mellett, egy sávon, váltakozó irányban haladhat a forgalom, parkolni pedig csak a Raktár utcáig lehet. Pont ez okból a szervezők azt javasolják, hogy az érkezők a távolabbi, parkolókat vegyék igénybe.

Kovács Antal, a főszervező. Fotó: Molnár Artúr

Tilos lesz várakozni az Új Váralja soron, viszont a Takarodó út mellett egy közel ezer autót befogadására alkalmas, fizetős parkolót alakítottak ki. A kemping is új helyre költözik. Ezúttal az Új Váralja soron telepedhetnek le a fesztiválozók, a MÁV Előre pályával szemközti, ligetes részen.

Lényeges változás még, hogy újra lesz FEZEN Járat. A buszok a Csapó utcától a Palotai út megállóit érintve közlekednek. Fontos információ, hogy csak a járaton váltható, pár száz forintos jeggyel lehet rajtuk közlekedni. Idén, a zajterheléssel leginkább sújtott utcák kárpótlására is új rendszert vezetnek be.

A Mártírok útja, a Fűtőház, az ifjúság, a Dobó, a Kinizsi, a Gyár, a Zrínyi és a Toldi utcák lakói kedvezményesen látogathatják a FEZEN-t. Ha az érintettek bemutatják lakcímkártyájukat kettő kedvezményes jegyet vehetnek keddig a Kossuth utcai FEZEN Pontban – mondta el Kovács Antal, aki arról is beszámolt, egy meglepetéssel is készülnek a szórakozni vágyóknak: – Most is lesz FEZEN Turné, de a tavalyitól eltérő módon. Csütörtökön, pénteken és szombaton délután három és négy óra között kell felkeresni a három, belvárosban felállított zenepontot, ahol a FEZEN fellépői fognak utcazenélni. A pontokon le kell pecsételtetni a turnénaplót, és a plecsnikért cserébe a fesztiválon sörre és ajándékokra lehet beváltani a Rézangyal Cabrio Pultnál este hét óráig – számolt be a szervező, aki azt is leszögezte a FEZEN-re érkezőknek azt ajánlja, hogy készpénzzel jöjjenek, mert a legtöbb helyen csak így lehet majd fizetni.

Fezen Szépe jelentkezés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!