Hírek

2016.12.16. 09:45

Újra pályáznak a városi címre

Seregélyes - Az önkormányzat nem mondott le a városi cím elnyeréséről, de ettől függetlenül is fejlesztenének.

Tribolt Lajos

- A Béke utcában befejeztük a szennyvízhálózat kiépítését, és van is eredménye, hiszen az egyik oldalon minden, a másikon a telkek negyede már elfogyott - mondta Horváth Sándor polgármester. Hozzátette, hogy 8 telket társasház számára vásároltak meg. Az önkormányzat terveiben szerepel új utca nyitása is. Mivel a lakosságszámmal a gyereklétszám is emelkedik, pályáztak az óvoda bővítésére, egy csoportszobára és két bölcsődei szobára.

Horváth Sándor
Fotó: Koppán Viktor

A művelődési ház és a polgármesteri hivatal energetikai fejlesztése keretében napelemeket telepítettek, ezek hatása már mérhető a megtakarításokban. Pályázat révén folytatnák az önkormányzati épületek energetikai fejlesztését, szigeteléssel, nyílászárócserével, a fűtés korszerűsítésével. Ugyancsak pályáztak két utca belvízelvezetésének megoldására, de hosszabb távon a teljes csapadékvíz-elvezető hálózat is megoldásra vár.

A közelmúltban a nagyközség vége és a 62-es elkerülő közötti hiányzó kétszáz méter utat leaszfaltozták, és felújították a település központjában lévő buszmegállót.

A tervekben szerepel még a Kanális mellett kerékpárút és sétány építése, a közintézmények korszerűsítése. Az idén nem sikerült, de továbbra is pályázni szeretnének a városi címre. Így folytatnák az útfelújításokat, és tervezik a település teljes közvilágításának korszerűsítését.

A mezőgazdasági utak karbantartásához eszközfejlesztés kellene, és némelyikre szilárd burkolat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!