Hírek

2014.04.18. 15:45

Három nap alatt több mint 5000 gyorshajtó

Az EU-tagországok rendőri szerveinek uniós szintű együttműködése keretében időről időre egyeztetett ellenőrzések történnek a közutakon.

Zsigó Ferenc

Az ORFK az e heti akcióról péntek délelőtt közleményt adott ki. Eszerint a TISPOL 2014. április 14-16. közötti, szerdán késő este zárult országos akciója során a rendőrök több, mint 5300 gyorshajtót dokumentáltak.

A TISPOL (Európai Közlekedésrendészeti Szervek) Műveleti Csoportja éves terve alapján április 14. és 16. között európai közlekedésbiztonsági ellenőrzést tartottak az EU tagországaiban, amely a járművek megengedett legnagyobb sebességének ellenőrzésére terjedt ki.

Az ország valamennyi megyéjében és a fővárosban megtartott ellenőrzés sorozat számadatait az akció végeztével összesítette a rendőrség.

A három nap alatt összesen 5301 fő sebességtúllépését dokumentálta a rendőrség.

A hatóság a helyszínen megállított járművezetőkkel szemben 1238 esetben helyszíni bírságot alkalmazott, 34 szabálysértési feljelentést tett, 787 esetben a helyszínen közigazgatási bírságot szabott ki, valamint 184 alkalommal közigazgatási eljárást kezdeményezett. Az objektív felelősség keretében 3055 üzembentartóval szemben közigazgatási hatósági eljárást indul.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!