Hírek

2017.08.15. 17:50

Ünnepség: hetvenéves a Csákvári Torna Klub!

CSÁKVÁR - A hétvégén ünnepelték meg a Csákvári Torna Klub hetvenedik születésnapját. Az egyesület egykori és jelenlegi tagjai sok kedves emléket idéztek fel a szombati ünnepségen.

Laci Patrícia

A Csákvári Torna Klubot 1947-ben alapították meg, az egyesület a legtöbb vidéki sportklubhoz hasonlóan szerény módon működött, ám amikor a '70-es években Mester István, az örökös elnök átvette a klub vezetését, úgy érezte, szükség van a fejlődésre.

Az akkori körülményeknek megfelelően az elnök pályázott, s az elnyert pénzből megindulhatott a Sportkombinát megépítése, amely végül 1983-ban készült el.

Balról: Schneider Béla, a Fejér Megyei Labdarugó Szövetség elnöke, Krasztina Zoltán, egykori szakosztály vezető, Mester István, az "örökös elnök", kinek nevéhez fűződik a Sportkombinát építése, Imrefi Lénárd, Pula József és Herczog Attila, egykori játékosok
Fotó: Némedi I.

Az épület öltözőket, klubhelyiségeket foglalt magába, emellett még egy új sportpálya is járt mellé. A fejlesztés igazi fordulópont volt az egyesület életében, ezt pedig a sportolók teljesítménye is igazolta - nem véletlen, hogy a futballisták 1989-ben már a budapesti Népstadionban játszhattak.

A futballcsapat mellett a Sportkombinátban működött egy sakk szakosztály, illetve egy asztali tenisz szakosztály is. Míg a régi időkben a játékosok mind Csákvárhoz kötődtek, ma már több olyan futballista van, aki nem csákvári kapcsolódású.

A torna klub idén lett hetven éves, ennek alkalmából az egyesület "öreg fiúi" elhatározták, ezt a jubileumot bizony meg kell ünnepelni, így megszervezték saját születésnapi rendezvényüket. Krasztina Zoltán, egykori szakosztályvezető volt az egyik motorja az ünnepségnek.

Elmesélte nekünk, hogy a szülinapon emléktáblát koszorúztak a már elhunyt futballisták és sportvezetők emlékére. Mester István pedig ünnepi beszédében végigvette a sportklub éveit.

Sőt, még régi fotókat is vetítettek, amelyeknek hatására előjöttek a legkedvesebb emlékek, így nem is véletlen, hogy az egész este a nosztalgiázásról szólt elsősorban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!