Hírek

2017.03.04. 13:11

Utazás kiállítás: a kicsik is álmodhatnak nagyot

Budapest - Szombaton a csákberényi Sáfrán-pince boraival és Vécsei László polgármester sajtjaival várják az érdeklődőket a Hungexpo területén, az idei Utazás kiállításon. A térség kistelepülései összefogtak, közös standot béreltek, s különlegességeiket kínálják.

Kocsis Noémi

A pátkai polgármester vetette fel a Vértesi Natúrpark 17 települési vezetőjének, mi lenne, ha idén közös standon, felváltva mutatkoznának be, megmutatva értékeiket. A Fejért és Komárom-Esztergomot is felölelő térség településein jól működő, bejáratott turisztikai szolgáltatásokat ugyanis sokan csak részleteiben ismerik, pedig sok kitűnő elemet tartalmaz a kínálat. Mint Nagy Dániel pátkai faluvezető mondja, a szakkiállítás kezdetétől nagyon szép érdeklődés kíséri közös standjukat, a natúrparki szolgáltatás ugyanis sokaknak vonzó. Az emberek ugyan alapvetően a nagy vértesi túrákról, túraútvonalakról ismerik a tájegységet, de örömmel fedezik fel a gasztronómiai kínálatot is, mondja Nagy Dániel. A vértesiek standján a gántiak népviseletbe öltözve cvirkedlit és borlevest kínáltak a kiállítás első napján, a pátkaiak pedig szintén saját ételkülönlegességüket, a káposztás vakarcsot hozták el és kínálták a vendégeknek.

A vértesi települések közös standján folyamatos kóstolókkal várnak Fotó: Nagy Dániel

- Pénteken 70 liter zámolyi kézműves sör fogyott el, mintegy 600-700 látogató fordult meg a standon, kíváncsiak voltak a csokoládés, meggyes, citromos zámolyi sörökre, jól fogyott hozzá a csákvári szürkemarha szalámi, Viszló Levente terméke. Ma, szombaton egész nap a Sáfrán-pince olaszrizlingjével, kékfrankos rozéival, cserszegi fűszeres borával készültünk, a tapasztalatunk az, a látogatók rácsodálkoznak, nem gondolták, hogy ezen a tájékon ilyen színvonalú borok teremnek.

Vasárnap a várgesztesiek lesznek a fő házigazdák, népviseletbe bújva disznótorost kóstoltatnak majd a kiállításra érkezőkkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!