Hírek

2014.01.17. 08:55

Utazásra jogosító igazolvánnyal bizniszeltek

Egy férfi ingyenes utazásra jogosító igazolványt talált és eladta ismerősének, aki azután buszon utazott vele. Mindkettőjük ellen vádemelést javasol a Székesfehérvári Rendőrkapitányság.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya felhasználással elkövetett közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást két székesfehérvári férfi ellen. 2013 tavaszán B. Tibor 34 éves székesfehérvári lakos talált egy Magyar Államkincstár által kiállított ingyenes utazásra jogosító igazolványt. A férfi azonban nem szolgáltatta vissza azt tulajdonosának, hanem eladta egy ismerősének, R. Zsolt 23 éves székesfehérvári lakosnak. R. Zsolt az igazolvány felhasználásával utazgatott Székesfehérváron az autóbuszokon egészen 2013. november 28-ig. Akkor egy ellenőr észrevette hogy a férfi más nevére szóló igazolványt mutatott fel és  értesítette a Rendőrséget. A helyszínre érkező járőrök R. Zsoltot előállították a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra. A megindított büntetőeljárás során a nyomozók mindkét férfit gyanúsítottként hallgatták ki közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A férfiak  kihallgatásuk során elismerték a bűncselekmény elkövetését. A Vizsgálati Osztály a napokban befejezte a nyomozást és az iratokat vádemelési javaslattal továbbította a Székesfehérvári Járási Ügyésznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!