Hírek

2015.07.06. 17:49

Kilakoltatás után is együtt marad a család

Székesfehérvár - Brand Árpádné vállát egymillió forintos adósság húzza: hosszú ideig nem tudta fizetni a közüzemi számlákat és a lakbért sem, ezért hétfőn pontban 13 órakor kilakoltatták a Murai utcai, önkormányzati lakásából.

Buthy Lilla

A kétgyermekes asszony 2009-ben maradt munka nélkül, amikor lejárt a gyes: sehol nem sikerült elhelyezkednie, munkanélküli segélyt sem kapott. 2013 októberéig csak a 13 ezer 700 forintos családi pótlék és rokonai segítsége volt az egyetlen bevételi forrása, mígnem végre munkát kapott a Videotonban. Sajnos csak rövid ideig tarthatott a családanya öröme: október 15-én munkából hazafelé a buszra rohant, amikor beleesett egy gödörbe.

Kilakoltatás az önkormányzati lakásból. Andrea és két fia mégis együtt maradhatnak sikerült olcsó albérletet találniuk
Fotó: Koppán Viktor

Óriási fájdalmai voltak, és még az is kiderült, hogy félrekezelték a lábát. 2014 júniusában megműtötték, s csak novemberben mehetett vissza dolgozni. Aztán újabb szerencsétlenség érte az asszonyt: januárban elütötte a zebrán egy autó, a kórházban tért magához. Agyidegbénulást kapott, a medencecsontja eltörött, azt mondja, orvosi csoda, hogy egyáltalán újra megtanult járni. Andrea most a gázolás miatti kártérítésre vár, azzal tiszta lappal folytathatná adósságoktól mentes életét.

Azt tehát már megírtuk, hogy az asszonynak és gyerekeinek mennie kell a 37 négyzetméteres lakásból, csak az volt a kérdés, hogy vajon lesz-e hova? Hogy az utolsó pillanatban érkezik-e majd valamilyen segítség, mellyel fedél kerülhet a fejük fölé, ami összetartja a családot? Többször is kapott haladékot, és ő nem hibáztatja az önkormányzatot.

- Nagyon nehezen, a mai nap folyamán sikerült csak albérletet találnunk - mondta a költözés, pakolás feszült pillanataiban Andrea, miközben épp a gyermekjólétiseket váltotta az ajtó előtt a végrehajtó és a fuvaros. Az édesanya csak annyit akart elárulni, hogy Fehérváron maradnak.

- Amióta megtudtuk, hogy mennünk kell, minden áldott nap, reggeltől estig kerestük az olcsó lehetőségeket. Az a fontos, hogy együtt maradhatok a kisfiammal, Valentinnel is - tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!