Hírek

2017.04.11. 20:40

Vadászat a hő központokra - Vetélkedők, erőműbejárás a Távhőszolgáltatás Napján

Székesfehérvár - Szakvezetéses erőműbejárás a Király soron, városjáró vetélkedő a nagyobb és kreatív alkotópályázat a kisebb diákoknak. Ma van a Távhőszolgáltatás Napja.

Fejér Megyei Hírlap

A felső tagozatosoknak és középiskolásoknak meghirdetett Táv-Hősök elnevezésű városjáró vetélkedő keretében a diákoknak a fehérvári hőközpontokat kell megtalálniuk. A négyfős csapatok a Széphő Zrt. székházának nagytermében gyülekeznek ma délelőtt 9 órakor, ahol Szauter Ákos vezérigazgató köszönti őket.

Az indulás előtt a résztvevő diákok a székesfehérvári fűtőerőműről hallhatnak izgalmas előadást, a helyszíneken pedig érdekes feladatok megoldása vár rájuk. A győztes a Táv-Hősök cím mellé elnyeri a Vándorkupát, és a lehetőséget, hogy a Helló, nyár vakációindító koncerten találkozzon a sztárfellépőkkel: a Halott Pénz, a The Biebers zenekarok tagjaival és Lofti Begi DJ-vel.

Tavaly is egymást érték a diák-, és felnőttcsoportok a Királysoron, mindenki kíváncsi volt, hogy is néz ki a "város kályhája"
Fotó: FMH-Archív

Az óvodásoknak és alsó tagozatosoknak kiírt Csiholjunk tüzet - fűtési lehetőségek a különböző történelmi korokban című kreatív pályázatra sok mutatós pályamű érkezett: a felhívásban nem szerepelt sem formai, sem méretbeli megkötés. A gyerekek ki is használták a lehetőséget, sokféle technikát használtak. A makettekből, rajzokból a Széphő Zrt. Honvéd utcai székházának aulájában nyílik kiállítás április 12-én. Az ünnepélyes eredményhirdetést és a díjátadást 10 órakor tartják a nagyteremben.

A felnőttek számára meghirdetett erőműtúrák időpontjai gyorsan beteltek: a három bejáráson hetvennél több érdeklődő ismerkedhet meg
a Fűtőerőmű titkaival.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!