Hírek

2014.07.08. 17:05

Vádat emeltek a drogügyben

Fehérvár, Csákvár - Vádiratot nyújtott be a Székesfehérvári Járási Ügyészség az egy éve halálos áldozatokat is követelő kábítószeres ügyben.

Klecska Ernő

Székesfehérváron június 9-én hajnalban, a kórházban meghalt egy 18 éves helyi fiatal férfi, akit előző nap délután vittek be rosszullét miatt. Másnap délelőtt egy újabb halálesetről érkezett bejelentés a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra arról, hogy egy 28 éves csákvári férfi, egy sportoló otthonában meghalt. Mindkét ügyben felmerült a gyanú, hogy kábítószert fogyasztottak. Ezt követően még egy fiatal kórházba került, ő ellátása után hazamehetett.

Ahogy lapunk részletesen beszámolt róla, a rendőrségnek akkor a külföldről bejutott, ellenőrizetlen keverésű és tartalmú drogféleség egyik hatóanyagát is sikerült felderíteni. A para-metil-4-metilaminorex megnevezésű vegyületet a 60-as évek óta ismerik, Eufória , vagy Jég (Ice) a beceneve.

A rendőrségi tavalyi rajtaütéskor a házaspár és lányuk éppen a mellékhelyiségben próbáltak megszabadulni az anyagtól (Fotó: Rendőrség)

Az N. Gábor és társai ellen indult bűnügyben a Székesfehérvári Járási Ügyészség négy vádlottal szemben vádiratot nyújtott be a Székesfehérvári Járásbíróságra forgalomba hozatallal, illetve átadással elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette, valamint kereskedéssel, csekély mennyiségre elkövetett kábítószerrel visszaélés vétsége miatt. Három vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását, egy vádlottal szemben pedig végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta. Négy gyanúsítottal szemben a vádhatóság a vádemelést egy évi időtartamra elhalasztotta és a gyanúsítottak pártfogó felügyeletét rendelte el, két gyanúsítottal szemben a nyomozást megszüntette - tájékoztatott Jászberényiné Király Teodóra szóvivő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!