Hírek

2015.10.07. 19:09

Megszavazták a tanulók, ki legyen a Diáktanács új elnöke

A Székesfehérvári Diáktanács tisztújító közgyűlése volt szerdán a Hiemer-házban.

Laci Patrícia

A diáktanács tagjai vállára nehéz feladat zúdult a Hiemer-házban, ugyanis el kellett dönteniük, hogy kik képviseljék az érdekeiket a 2015/2016-os tanévben. A négy elnökjelöltnek diáktársaik előtt kellett prezentálni. Az előadások alatt jobban megismerhették a tanulók a jelölteket. Bepillantást nyerhettek iskolai életükbe is, megismerkedhettek az oktatási intézmények hagyományaival és az évről évre megrendezett programjaikkal.

Orsik Péter, Bódig Péter és Marton Gergő fogja képviselni a székesfehérvári diákok érdekeit a 2015/2016-os tanévben

Az új elnök Bódig Péter, a Teleki Blanka Gimnázium tanulója lett, ezzel leváltotta Varga-Márfy Milánt, aki a 2014/2015-ös tanévben töltötte be a tanács elnöki posztját.

- Remélem, hogy méltó utódja leszek Milánnak - jegyezte meg köszöntő beszédében Bódig Péter.

A két új alelnöknek Orsik Pétert, a Ciszterci Szent István Gimnázium tanulóját és Marton Gergőt, a Tóparti Gimnázium diákját választották meg.

A diáktanácsnál a választások már hagyománnyá vált Mészáros Attila alpolgármester szerint:

- Minden évben van tisztújítás, hiszen az alapszabályban is egy tanévre szól az elnökség mandátuma, illetve a továbbtanulás miatt nem mindenki vállalja el az elnöki posztot 12. osztályban.

A Székesfehérvári Diáktanács sikeresnek mondható Mészáros Attila szerint:

- Az volt a fő célunk, hogy Székesfehérvár diákjai és a város önkormányzata között kialakuljon a kommunikáció. Az elmúlt öt év visszajelezte, hogy ez egy jó gondolat volt, a fiatalok megszólíthatóak sok témában, s megpróbálunk olyan programokat szervezni, amelyre ők is nyitottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!