Hírek

2017.02.22. 07:57

Valentin-napi jótékonysági bál - Megtelt szerelemmel az iskola

Ráckeresztúr – A Ráckeresztúri Iskolásokért Alapítvány idén is megrendezte hagyományos Valentin-napi bálját, amely a felső tagozatos diákok nyitótáncával kezdődött.

Gajdó Ágnes

A tavaly teremtett hagyománynak megfelelően az Erkel-operából ismert palotással köszöntötték a vendégeket, majd a harmadikosok meglepetés keringője aratott nagy sikert. A gyerekek produkciója Tóthné Sutka Edit tánctanár, Drozdikné Nagy Ágnes Tünde és Pintér Piroska tanítók munkáját dicséri. Különleges színfolt volt Garai Lilla és Garamszegi Hanga duettje, a Jégvarázs című mesefilm népszerű, a barátságról és szeretetről szóló dalát hallhatták a jelenlévők.

Fotó: Durányik Márton

A műsort követően Dienes Gábor alpolgármester köszöntötte a megjelenteket, majd Bereznai Istvánné, a Ráckeresztúri Iskolásokért Alapítvány titkára számolt be az elmúlt évben végzett munkáról, ismertetve az alapítvány pénzügyi helyzetét is. Tavaly több mint egymillió-kétszázezer forint volt a bevétel, amelynek egy részét az iskolások nyári táboroztatására, év végi jutalmazására, múzeumi foglalkozásokra fordították. Az alapítvány Gajdó Györgyné elnök irányításával működik, s jelenleg is aktívan részt vesz az iskola életében. Újításként 2016 őszén úgy döntött a kuratórium, hogy pályázatot ír ki az egy hetet meghaladó projektek megvalósítására, a táboroztatás költségeinek csökkentésére, valamint hozzájárul a megyei és országos tanulmányi versenyek nevezési díjához.

A Valentin-napi jótékonysági bál célja az összefogás, hiszen a község lakói mindig is kiálltak a nemes ügyek mellett, s ha az iskoláról, a gyerekekről van szó, nem mondanak nemet a kérésre. A szervezők közvetlen környezetüknek szeretnének hasznára lenni, s tevékenyen dolgozni. Bereznai Istvánné köszönetet mondott az alapítvány támogatóinak s minden közreműködőnek, aki segített a jótékonysági bál szervezésében és lebonyolításában. Hangsúlyozta, hogy a bálon befolyt összeget is a lehető legjobb célokra fordítják.

A jó zenéről a Sweet Harmony zenekar gondoskodott, az ízletes vacsorát a Rácmenza Kft. készítette. Nem maradhatott el a tombola sem, értékes nyeremények találtak gazdára. A hagyományokhoz hűen bálkirálynő- és bálkirályválasztásra is sor került, a titkos szavazás ezúttal holtversenyt eredményezett: Novozánszki Rita és Siklódi Attila, valamint Bécsi Zsuzsanna és Mádai Tibor nyerte el a megtisztelő címet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!