Hírek

2013.04.17. 16:16

Vállalkozói nagykövetek mutatkoztak be

Székesfehérvár - A Gazdaság Házában mutatkoztak be szerdán az Enterprise Europe Network (EEN) hazai regionális nagykövetei.

Klecska Ernő

Az Európai Unió egyetlen és a világ legnagyobb vállalkozásfejlesztéssel foglalkozó hálózata az Enterprise Europe Network 2008 óta létezik Magyarországon. A hálózat közép-dunántúli irodája  a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál működik.

Belegrai Péter EEN naggykövet (Fotó: Koppán Viktor)

Az EEN most egy egyedülálló kezdeményezést indított útjára, az úgynevezett Enterprise Europe Network Követ programot, amelynek célja, hogy e hálózat még jobban tudja terjeszteni szolgáltatásait a hazai vállalatok közt. E nagykövetek mutatkoztak be szerdán a Gazdaság Házában: Kiss Benedek (Attrecto - Nyugat-Dunánmtúl), Grega József (Karlwood - Észak-Magyarország), Zoltai Miklós (MFKK -  Közép-Magyarország), Sutka Sándor  (Pannon Guard  - Észak-Alföld), Letoha Tamás  (Pharmacoidea -  Dél-Alföld ), Keresnyei János  (Rieglersystem  - Dél-Dunántúl). A Közép-Dunántúl EEN nagykövete Belegrai Péter, a fehérvári MOTE Kft. ügyvezetője.

18 000 céges résztvevő, közel 5000 üzleti tárgyalás, 136 hosszú távú nemzetközi együttműködés - csak néhány szám azok közül, amellyel 2011-12-ben a hálózat hozzájárult a magyar cégek nemzetközi sikeréhez - mondta Buda Csilla,  a fehérvári EEN iroda vezetője. 663 magyar vállalkozás számára készült céges profil, amelyek bekerültek a nemzetközi, illetve innovációs partnerkereső adatbázisba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!