Hírek

2015.03.05. 17:40

Valóban újrajátsszák Váradi András gázolását?

Székesfehérvár - Lapértesülések szerint azt tervezi a rendőrség, hogy a helyszínen újrajátsszák az alcsútdobozi polgármester-jelölt gázolását.

Zsigó Ferenc

A Bors információi szerint a rendőrség arra vár, hogy olyan időjárási körülmények legyenek, mint Váradi András halálának napján, hogy megállapíthassák, pontosan hogyan történt a baleset.

Mint ismert, az Együtt alcsútdobozi polgármesterjelöltjét október 11-én, az önkormányzati választások előestéjén gázolták el, mikor éppen plakátokat ragasztott. A rendőrségi jegyzőkönyv korábban Váradit nevezte meg a baleset okozójának. Az irat szerint Váradi megállt a kocsijával, hogy felvegye a csomagtartóról lecsúszott létrát, amelyet a plakátragasztáshoz használt. Ekkor átlépett a másik sávba, ahol elgázolta őt az arra haladó Mercedes, amelyet egy 84 éves osztrák-magyar állampolgár vezetett.

Az alcsúti juhászból lett politikus Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester legnagyobb ellenségeként lett ismert, halálának körülményei összeesküvés-elméleteket indítottak el. Többek között azért is, mert a polgármesterjelölt felesége úgy nyilatkozott, hogy férjét a halála előtt valaki követte, egyszer pedig egy autós megpróbálta leszorítani a kocsiját az útról.

A család ügyvédje, Magyar György a Borsnak elmondta, az orvos- és a műszaki szakértői vélemények számos ellentmondást tartalmaznak. Szerinte ezeket is tisztázhatja a helyszíni bizonyítás, amikor az útszakaszt lezárják és úgy rendezik be, ahogy a balesetkor történt. Ott lesznek a tanúk és a Váradit elgázoló sofőr is.

A Mercedest vezető férfi felesége korábban azt állította, hogy férje 30-cal ment a gázolás pillanatában. A szóban forgó úton 90 km/óra a megengedett, de rosszak a látási viszonyok, nincs közvilágítás.

A Fejér Megyei Hírlap megkeresésére Horváth Diána, a megyei rendőrfőkapitányság kommunikációs referense elmondta, hogy a még le nem zárt nyomozásról nem adhat tájékoztatást.

Információink szerint Magyar György valóban tett indítványt az eljárás során újrajátszásra , de ez ügyben a nyomozóhatóság még nem döntött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!