Hírek

2017.04.27. 15:45

Változások a város életében

Sárbogárd - Április 21-én képviselő-testületi ülést tartottak Sárbogárdon. Itt többek között szó esett a tűzoltóságról, egy eladó telekről, az orvosi ügyeletről és útjavításokról is.

Szanyi-Nagy Judit

A Sárbogárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság elmúlt évi munkájáról Fodor Zoltán tűzoltó főhadnagy számolt be a soros ülésen. Kiderült: hamarosan öt főre csökken a tűzoltók létszámhiánya, mivel jelenleg folyamatban van egy korábbi tűzoltó visszavétele és egy másikuk kiképzése Budapesten.

Tavaly összesen 314 káresethez vonultak ki, ezek közül 304 eset I-es fokozatú beavatkozást igényelt. Bár a tűzoltók vonulási statisztikája csökkenő tendenciát mutat, a téves jelzések száma növekedett; tavaly decemberben pedig ugrásszerűen megnőtt a tűzesetek és a műszaki mentések száma.

2016-ban kiemelt műveletnek minősített káreset nem történt, néhány esemény mégis nagyobb beavatkozást igényelt: májusban Soponyán ammónia áramlott a levegőbe, októberben egy mozdonyvonat szarvasmarhákkal ütközött és kisiklott, decemberben Mezőszilason egy családi ház szuterénjében keletkezett tűz, míg Sárkeresztúron karácsony előtt árokba hajtott és kigyulladt egy gépkocsi.

Idén többek között az Önkéntes Tűzoltó Egyesületek fejlesztését, az önkéntesség erősítését tervezik a tűzoltók. A térség munkáját egy új gépjárműfecskendő segíti.

Az április 21-ei ülésen az évértékelők mellett a jövőbeli tervekről is szó esett
Fotó: FMH-Archív

A képviselő-testületi ülésen az egészségügyi alapellátás körzeteiről szóló rendeletben tárgyalták a bölcsődében működő három rendelői körzet áthelyezését Szász Zsuzsanna doktornő rendelőjébe. A város önkormányzata hat körzetben háziorvosi, kettő körzetben házi gyermekorvosi, három körzetben fogorvosi, egy-egy körzetben háziorvosi és gyermekorvosi ügyeleti, hat körzetben védőnői és három körzetben iskola-egészségügyi ellátásról gondoskodik.

Az ülésen a Vágóhíd utcai forgalomtechnikai beavatkozásokról is vitáztak az érintettek. Végül - fekvőrendőrök helyett - egy szalagkorlát kihelyezését szavazták meg. Így a biztonságosabb közlekedés érdekében a Tinódy utca 6. szám előtti közterületen 10 folyóméter szalagkorlát és két iránytábla kihelyezését valósítják meg a jövőben.

A testületi ülésen helyi ingatlanokról is szó esett. Míg a 741/1. helyrajzi számú, Gilicze közzel szomszédos, beépítetlen, gondozatlan területet egy helyi lakos részére értékesíti az önkormányzat, addig a Tury Miklós út és az Árpád út kereszteződésében található, úgynevezett volt Kijevi ház területét az Országos Rendőr-főkapitányság és az Országos Mentőszolgálat hasznosítja majd. A kivitelezés nagyjából két éven belül kezdődik meg.

A Szent István utca 510 méteres szakaszának felújítására pályázatot nyújt be az önkormányzat. A támogatásból (önrésszel együtt 24,3 millió forintból) a Katona út és a honvédségi bejáró közötti rész burkolatfelújítása valósulna meg.

SZEMLE A LAKOSSÁGI FELVETÉSEKBŐL

Orvosi ügyelet

Több lakos jelezte, hogy az este 10 óra utáni ügyelet során, amikor az ügyeletes orvos betegnél van, nincsen ápoló a rendelőintézetnél. A képviselői felvetést az önkormányzat megírta az ügyeletet fenntartó cégnek, ugyanakkor a problémát a májusi testületi ülésen tárgyalják majd újra, amikor orvosi ügyeleti beszámoló is lesz.

Javítások, építkezések

A 63-as számú úton három aknatetőt cserélnek ki hamarosan, megfelelő műszaki megoldással. Az új tetőket már megrendelték.A Kereszt utcai vízelvezetés javítása folyamatban van.A Vágóhíd utca elfogadott forgalomtechnikai fejlesztése mellett a vízrendezési pályázat részeként talán egy járda is megépülhet.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!