Hírek

2016.04.11. 10:40

Változott a lakcíme? Ön is kaphat egy ilyen levelet!

Olvasónk új hálózathasználati szerződést kapott a gázszolgáltatótól. Miért volt szükség erre, ez vajon pénzbe kerül? És egyáltalán, ki kap ilyet?

Házi Péter

Hosszú  évek óta ugyanott lakik, ezért is volt furcsa olvasónk, Rita számára, hogy egy új szerződést kapott postán az E.on-tól. A mellékelt levél szerint nincs más dolga, csak aláírni és visszaküldeni.

– Vajon fizetnem kell-e a azért, hogy a hálózatot használom? Egyáltalán, mi szükség arra, hogy új szerződést kössünk? – tette fel a kérdést olvasónk. Amint az Első Nemzeti Közműszolgáltatótól (ENKSZ)  megtudtuk, a szóban forgó fogyasztó márciusban  a Főgáz fehérvári irodájában járt, ahol a lakcímkártyája alapján az E.on-tól átvett címét pontosították. (Olvasónktól megtudtuk, valójában a levelezési címét kérte módosítani.) A földgázellátásról szóló törvény szerint a felhasználónak az egyetemes szolgáltatási szerződés mellett a területileg illetékes elosztóval hálózathasználati szerződéssel is kell rendelkeznie. Ha az egyetemes szolgáltatási szerződés adattartalmában módosítás történik, akkor azt a hálózathasználati szerződésben is le kell követni. A Főgáz tudomása  szerint az E.on-nál az a döntés született, hogy minden adatváltozás esetén tájékoztatásul kiküldik a felhasználónak az elosztóhasználati szerződést a módosított adattartalommal.

Mindez tehát azt jelenti, hogy akinek a lakcíme vagy a levelezési címe változik, az számíthat egy ilyen, új szerződésről szóló levélre. Székesfehérváron jelenleg is több utca átszámozása zajlik, így a jövőben többen is kaphatnak hasonló tartalmú levelet. Az ENKSZ hangsúlyozta, hogy az így kapott hálózathasználati szerződés aláírása a felhasználó számára semmiféle kötelezettséggel, kiadással nem jár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!