Várjátékok Csókakőn, az első őszi hétvégén

2012. augusztus 27., 08:04 szerző: B. Kiss László/Fejér Megyei Hírlap
Csókakő - Ha szeptember első hétvégéje, akkor Csókakői várjátékok. Koncert és hagyományőrzők, helyi fellépők meg kirakodóvásár.
Szombaton ismét megelevenedik a középkor a csókai vár tövében (Fotó: FMH-archív)

Tizennegyedszer rendezi meg az önkormányzat a Csókakő várjátékokat.
Szeptember elsején az I. András Király Lovagrend bemutatójával, majd a Magyar Sarja hagyományőrző egyesület lovagi tornájával kezdődik a múltidézés a középkori vár tövében. 11 órakor a Szelindek zenekar középkori koncertje következik. 13 óra 15-kor a Várbarátok Társasága lovagi tagozatának ünnepi műsora lesz látható, 14 óra 10-kor választják meg a borkirálynőt. 15 órakor királyi hét próba gyermekeknek, majd 16 órától sólyomröptetés lesz látható.
17 órakor újabb hagyományőrzők lépnek a közönség elé. A nap alkalmat kínál a helyi művészeti csoportok bemutatkozására is. 20  órakor operett és musical előadás kínál szórakozást. Este kilenc órától a Viking zenekar muzsikál, majd 22 órakor kezdődik a tűztánc, a lézershow, no és a tűzijáték.
Szeptember  másodikára hamisítatlan vásári forgatagot, kézműves kirakodóvásárt, valamint hagyományőrző előadóművészek fesztiválját ígérik a szervezők.

B. Kiss László/Fejér Megyei Hírlap

Facebook