Hírek

2017.05.24. 09:25

Sövény-nyírással tenné beláthatóvá a zebrát a Várkörúton az önkormányzat

Mint a Feol.hu is megírta, a fehérvári önkormányzati képviselők egyike, Horváth-Tancsa Ágnes közérdekű bejelentéssel fordult a városvezetéshez a Várkörúti középfal beláthatóságával kapcsolatban.

Kocsis Noémi

Beadványában a képviselő az ún. gabionfal magasságáról, annak a közlekedésire tett hatásairól, az ezzel kapcsolatban felmerült problémákról is írt, felvetve egy esetleges részleges visszabontás lehetőségét is. A bejelentés ügyében május 8-án vizsgálat indult a Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatalánál, tegnap pedig a képviselő kézhez vette az önkormányzat közlekedési irodájának feleletét is. A képviselőnő közösségi oldalára is kitett válaszlevélben Nagy Zsolt irodavezető azt írja, a közérdekű bejelentést a helyszínt bejárva megvizsgáltáka közlekedési hatósággal és a rendőrséggel együtt a múlt héten, s álláspontjuk az, hogy a gabionfalba ültetett növényzet állapota, magassága valóban kifogásolható volt, ezért annak visszametszésére, illetve eltávolítására haladéktalanul intézkedtek.

Közben egy ellenzéki párt helyi képviselői továbbra is alárírásokat gyűjtenek a gabionfal visszabontásáért, eddig több, mint félezer szignót gyűjtöttek össze.

Az útszakasz beláthatóságáról készített korábbi videónkat itt láthatja:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!