Hírek

2016.09.26. 17:25

Októberi népszavazás - Letették az esküt a szavazókörökbe delegált személyek

Székesfehérvár - Hétfőn a városházán tettek esküt a parlamenti frakcióval rendelkező pártok által a helyi szavazókörökbe delegált személyek.

B. Kiss László

Az október 2-ai országos népszavazás előkészületeként hétfőn tettek esküt a fehérvári szavazatszámláló bizottságok azon tagjai, akiket a parlamenti frakcióval rendelkező pártok delegáltak. A helyszín a városháza díszterme volt, a delegáltak Cser-Palkovics András polgármester előtt tettek esküt.

A díszteremben zajlott a népszavazással kapcsolatos eskütétel Fotó: ÖKK

Az eskütételt követően Pápai Erzsébet, a polgármesteri hivatal főosztályvezetője tartott tájékoztatót a résztvevőknek. Elmondta többek közt, hogy a szavazóköri bizottságba beosztott pártdelegáltakat ugyanolyan jogok és kötelezettségek illetik meg, mint a grémium más tagjait, azzal a kivétellel, hogy ők nem kapnak munkájukért honoráriumot. A szavazatszámláló bizottságoknak legalább öttagúnak kell lenniük, legalább három tagnak pedig folyamatosan a szavazóhelyiségben kell tartózkodniuk. Két tag a mozgóurnáról gondoskodik. A szavazóhelyiségben nem használhatják a mobiltelefont, a névjegyzékkel és a mozgóurnával kapcsolatos bizonyos információk pedig szigorúan titkosak. Így például senkinek nem adhatnak tájékoztatást arról, hogy élt-e már valaki a szavazati jogával - hangzott el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!