Hírek

2015.05.28. 16:06

Vigyázat, új forgalmi rend a Várkörúton!

Székesfehérvár - Péntek délután a gyalogosok, biciklisek, vasárnaptól az autósok is birtokba vehetik a Várkörút északi ágát.

Házi Péter

Az eredeti ütemezést tartva vasárnap reggeltől ideiglenesen az autósok számára is megnyílik a Várkörút bíróság és Rákóczi út közti része. Fontos változás, hogy a Szekfű Gyula utca felől érkezők nem kanyarodhatnak balra a Várkörútra!

A Várkörút északi része még munkaterületnek számít, kisebb munkákra még számítanunk kell június végéig, de a környező úthálózat tehermentesítése érdekében a forgalom visszaengedhető az útszakaszra.

Az átadás után a környező utcákban is kisebb lehet a torlódás
Fotó: Molnár Artúr

A bíróságnál lévő lámpás csomópontban komoly változások történtek: a Szekfű Gyula utcáról nem lehet balra kanyarodni a Várkörútra, egyúttal a többi csomóponti ágon is változik a sávkiosztás.

A változtatás annak a koncepciónak a része, amely szerint a Várkörút a jövőben nem a városi átmenő forgalmat szolgálja majd, hanem a belvárosba és környezetébe irányuló célforgalmat. Az új jelzőlámpás program ezzel párhuzamosan több zöldidőt ad a Mátyás király körútnak, így ott remélhetően csökkennek a dugók. Változik a Watthay utca forgalmi rendje, a korábbiakkal ellentétes lesz az egyirányú szakasz, azaz a Várkörút felől lehet behajtani, és a parkoló felé lehet elhagyni az óvoda melletti szakaszt.

Vasárnaptól azok az autóbuszjáratok 16, 16A, 17 , amelyek a Mátyás király körút Várkörút Rákóczi út útvonalon jártak, szintén az eredeti útvonalon közlekednek.

A vasárnapi forgalmi rend változást megelőzően a Videoton FC szombati bajnokavató rendezvénye miatt lezárják a Mátyás király körút Várkörút és Ybl utca közötti szakaszát 14-24 óra között. Pénteken 23 órától a Zichy liget melletti út zsákutca lesz a Mészöly Géza utca felől. Emiatt a buszok a Mészöly Géza utca Dózsa György út terelőútvonalon közlekednek szombaton 14 órától üzemzárásig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!