Hírek

2016.07.21. 11:48

Vége az illegális plakátragasztásnak

Székesfehérvár – Míg korábban szemet hunyt a tilos helyre kitett plakátok felett, ma már ezt nem teszi a városgondnokság. Gyakorlatilag meg is szűnt az illegális hirdetés a városban.

S. Töttő Rita

A plakátozási tevékenység már nagyon régóta engedélyköteles Székesfehérváron, ám néhány hónapja döntött úgy a hatóság, hogy fellép az illegális plakátragasztókkal szemben. Tavaly ősszel a városgondnokság, mint a közterületek üzemeltetője, cselekvési tervet készített, melyet a mai napig alkalmaz – árulta el kérdésünkre Bozai István városgondnok.

– Az önkormányzat támogatásából készítettünk és kihelyeztünk 200 hirdetőoszlopot és ettől kezdve kizárólag ezekre helyezhető ki plakát Székesfehérváron – tette hozzá a városgondnok, ahogy azt is: az intézkedések meghozták a várt hatást, gyakorlatilag eltűntek a városból az illegális plakátok. – Hamarosan az önkormányzat tulajdonában lévő közlekedési jelzőlámpák oszlopainak átfestésével is végzünk, amelyek korábban tönkrementek a sok plakátragasztás miatt.

Ugyanezért festi újra egyébként a szolgáltató a villanyoszlopokat is, amelyekre szintén tilos plakátot ragasztani, s ahonnan szintén leszedi a városgondnokság a papírokat.

Ám ami a legfontosabb tudnivaló, az az, hogy a hirdetőoszlopokra is kizárólag a városgondnokság dolgozói vagy megbízott alvállalkozó helyezhet ki, vagy távolíthat el plakátot. Azaz, be kell vinni hozzájuk a posztereket (a pontos lehetőségekről, címekről a hirdetőtábláknál lehet tájékozódni), amelyeket három napon belül tesznek ki a város munkatársai. Méretenként eltérő a kihelyezés ára, viszont a nem üzleti célú hirdetéseket, mint amilyen a „keresem", „elveszett", a városgondnokság 50 darabig, A5-ös méretben bérmentesen kihelyezi. Ám ezeket sem lehet személyesen kirakni, csak az önkormányzati szolgáltatón keresztül – hangsúlyozta Bozai István. Aki mégis maga teszi ki a plakátjait, számíthat rá, hogy azokat eltávolítják, a költségeket pedig kiszámlázzák neki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!