Hírek

2017.07.13. 14:49

Végre megépülhet az új vadmadárkórház - a Sóstón kap helyet

SZÉKESFEHÉRVÁR - Korábban közgyűlési döntés született róla, hogy a híres Berkényi Tamás-féle Vadmadárkórház a Sóstón kaphat majd helyet, forrás azonban most lett rá, mégpedig a rehabilitációs projekt keretében. A tervek szerint nagyszabású álmok valósulhatnak most meg, az átadás pedig jövőre várható.

S. Töttő Rita

A Sóstó rehabilitációs projektjének 3,8 milliárdos keretéből 180-200 millió forint jut a kiegészítő fejlesztésekre – e „csomagban" kap helyet a közel tíz éve dédelgetett álom, a vadmadárkórház megvalósulása is, melynek alapjait Berkényi Tamás állatorvos fektette le, aki a fehérvári és sukorói Vadmadárkórház vezetője hosszú évek óta. Már évekkel korábban közgyűlési határozat mondta ki, hogy e fontos szakmai munka méltó végzésére a Sóstón kaphat majd helyet a szakember. A lehetőség megvalósulása azonban anyagi oldalról még váratott magára. A rehabilitációs projekten belül azonban már konkrétan is helyet kapott a vadmadárkórház – árulta el megkeresésünkre Mészáros Attila alpolgármester, aki a tervekről, valamint az Alsóváros új közösségi épületéről és teréről is nyilatkozott. A részleteket a Fejér Megyei Hírlap július 14-i számában olvashatják!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!