Hírek

2017.06.20. 14:11

Véleményeket várnak az arculati kézikönyvhöz

Székesfehérvár - A lakosság véleményét is várják a városra vonatkozó Településképi Arculati Kézikönyv megalkotása kapcsán. Kedden kora délután e témában tartottak lakossági fórumot.

Bokros Judit

A városházi  fórumon Lantay Attila főépítész először ismertette az építésügy megváltozott eljárásait, a jelenlegi szabályozást. E miatt van szükség a településképi rendelet, illetve az annak alapját képező Településképi Arculati Kézikönyv megalkotására. Ezeket minden települési önkormányzat köteles idén október 1-ig elkészíteni.

Elhangzott: az arculati  kézikönyv egyrészt összegyűjti adott település értékeit, másrészt ajánlásokat tartalmaz, jó példákat hoz az épületek kialakítására vonatkozóan. A munkát a főépítészi iroda mellett Csutiné Schleer Erzsébet építészmérnök végzi, aki rövid előadásban mutatta be a Fehérvárról készült, városrészi technikai felbontást. Később a fórumon résztvevők kérdéseire válaszolva elmondta: a kézikönyv megalkotásakor a régi értékek alapján dolgoznak. Ám ez nem jelenti azt, hogy tilos lenne majd modern, kortárs épületeket építeni, viszont ami teljesen idegen a környezettől, azt nem javasolják.

A munka során  a lakosság véleményét és igényeit is figyelembe veszik, hogy publikus, bárki számára forgatható kiadvány születhessen. Akinek javaslata van, annak a részletek a város honlapján, az Információk menüpontból, a Főépítész Iroda menü alatt a Partnerség címnél érhetők el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!