Hírek

2017.03.22. 21:35

Az ivóvíz és egyéb témák is terítékre kerültek a velencei közmeghallgatáson

Velence - Megtelt a Velence Korzó díszterme a szerdai közmeghallgatásra, amelynek témája Koszti András évértékelője volt.

Bokros Judit

Az estébe nyúló közmeghallgatáson a polgármester a 2016-os év eredményeinek, egyes problémák, és azok sikeres megoldásának felsorolásával kezdte mondanivalóját. Elmondta továbbá a célokat, a jövőbeli legfontosabb feladataikat, és szólt arról, milyen tervek vannak, mely fejlesztések várhatók.

Kiemelte: a turizmusban nagyon pozitívak a változások, de van még mit tenni e területen. A város parkolási gondjairól kifejtette, úgy tűnik, hogy a rövid távú koncepció bevált, a nagy nyári forgalom ellenére élhető maradt a település, így a jövőben egy hosszabb távú tervet is szeretnének. Kitért a város és a Testnevelési Egyetem megállapodására, az infrastrukturális fejlesztésekre és a kulturális programokra is.

Balról a negyedik Koszti András polgármester, aki a lakók minden felvetésére reagált Fotó: Igari Balázs

Beszéde után a DRV képviseletében Bárdos Csaba kapott szót, aki az utóbbi időben tapasztalt vízminőségi problémákról szólt. A hallgatóság megtudhatta: az ok főleg a nagy hidegben elfagyott vízmérőkben keresendő. A szakember kitért még a vas és mangán lerakódására a vezetékben, s elmondta: a fagyás miatt elfolyt vizet pótolni kellett.

Így inkább fölvállalták a vízminőség problémáját, ám igyekeztek kezelni a helyzetet, a közeljövőben pedig megkezdik a körülbelül 350 km-es hálózat szivacsos tisztítását. A munkálatok előkészítése zajlik, és ugyan azok ideje alatt sok kellemetlenség lesz, vízhiánnyal, a minőséggel, mindez azonban hosszabb távon megéri. A munkát két ütemben végzik majd el, a lakosokat tájékoztatják, például a honlapjukon.

Az elhangzottakra a hallgatóságból második felszólalóként Szabó Mária reagált, aki kérte, hogy ne csak a cég honlapjáról lehessen tájékozódni a részletekről, hanem egyéb fórumokon is. Fölvetette még: több helyen rossz a levegő a városban, a Lidó bejáratánál jobban kellene megoldani az út javítását, és egyebek mellett szólt a parti szemetelés problémájáról is. Koszti András minden felvetésre reagált.

Királyné Kiss Zsuzsanna szülők megbízottjaként beszélt arról, szeretnék, ha a Meseliget óvoda Ó-falui épülete megújulhatna, és a környék biztonságosabbá válhatna közlekedési szempontból. A polgármester ígérte: külön fogadóórán foglalkozik a témával. Brájer György egyebek mellett az elöljáró juttatásainak szabályszerűségét firtatta. Koszti András után a testület tagjai közül ketten is válaszoltak neki, utalva arra: a törvényesség felől ne legyenek kétségei. Részletes és pontos választ - kérése szerint - írásban ígértek. Az esten még többen kérdeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!