Hírek

2017.06.29. 08:45

Díjat kapott, majd nyugdíjba vonul a velencei iskola igazgatója - nem tervez nyugdíjas éveket

VELENCE - Tessedik Sámuel-díjat kapott Turcsányi Sándorné, a Dr. Entz Ferenc Mezőgazdasági Szakképző Iskola igazgatója, aki idén nyugdíjba vonul. De, mint mondja, nem nyugdíjas éveket tervez...

S. Töttő Rita

Turcsányi Sándorné, a Dr. Entz Ferenc Mezőgazdasági Szakképző Iskola igazgatója több évtizedes áldozatos, pedagógiai és nevelői munkájáért, kiváló vezetői tevékenységéért Tessedik Sámuel-díjat kapott a Pedagógusnap alkalmából a Földművelésügyi Minisztériumban.

Az igazgatónő tipikusan az a pedagógus, aki, mielőtt oktatni kezdett volna, alaposan beleásta magát a szakmájába. Tíz évig dolgozott ugyanis agrármérnökként és növényvédő mérnökként a termelésben.

– Utána választottam szeretett szakmámnak az oktatást – árulta el a díjazott, aki a termelés után a dégi nevelőotthonba került, ahol nevelő és szakmai tanító is volt. Dégen az igazgatóhelyettesi pozíciót hagyta ott, amikor férjével Martonvásárra költöztek. Így került Velencére.

– Azonnal megfogott a település és az iskola is – mondta. Az iskolában 22 éve dolgozik, 2003 óta igazgatóként. – Munkám során sok elhivatott fiatallal találkoztam – emlékezett vissza a pedagógus, akit napi 10-12 óra munka után nagyon „ húz vissza a szíve” Velencére. De szerencsére nem is kell teljesen elszakadnia az iskolától, hiszen több mint 1 milliárd forintos iskolai beruházás kötődik a nevéhez: emeletráépítés, korszerűsítés, energiamegújítás, tornacsarnok építés, azaz számos olyan feladat, amelyeknek a projektjét ő indította el és fejezi is be a közeljövőben. Emellett számos szakmai bizottságban tevékenykedik tovább, és nem mellesleg 1 éves unokájára is sok időt szán. És, végre szeretné jobban megismerni Martonvásárt is, amelyre eddig nem jutott elég idő...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!